Liseli ve üniversiteli gençler örnek bir AB projesiyle 15 gün boyunca İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezerek fotoğrafladı.


Yedi Tepe Gençlik Grubu'ndan İstanbul için anlamlı bir gençlik projesi: “Tarih poz veriyor, haydi gençler objektife!”


Liderliğini İnanç Türkeş Özel Lisesi 12.sınıf öğrencisi Ömer Fahri Önder’in yaptığı Yedi Tepe Gençlik Grubu tarafından hazırlanan ve Türk Ulusal ajansı tarafından Avrupa Birliği fonlarından desteklenen “Tarih poz veriyor, haydi gençler objektife!” isimli Gençlik Değişimleri Projesi Estonya’dan ve ülkemizden gençlerin katılımı ile 24 Ocak -09 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da uygulandı.

15 Gün boyunca İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezen ve fotoğraflayan gençler daha sonra Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde düzenledikleri “Objektiften Yansıyan Tarih” adlı fotoğraf sergisiyle final yaptılar.

Uygulamanın başında Fotoğrafçılık, Kamera kullanma teknikleri, Röportaj yapma teknikleri eğitimleri de alan katılımcılar çektikleri fotoğraflarla bir taraftan İstanbul’daki tarihi camileri, meydanları, çarşıları, çeşme ve sarnıçları, kaleleri, kuleleri, Sarayları, müzeleri, sinagog, kilise ve manastırları ölümsüzleştirirken diğer taraftan da kültürel miras kavramını görerek, dokunarak ve yaşayarak içselleştirdiler.