Yandex, 29 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasındaki tercih sürecinden önceki 1 aylık dönem içinde yapılan aramaları inceleyerek öğrencilerin en çok hangi üniversiteleri merak ettiğini araştırdı.

İlgili dönemdeki aramaları inceleyen Yandex, bu süreçte Türkiye’de en çok aranan üniversitenin İstanbul Üniversitesi olduğu sonucuna ulaştı. İstanbul Üniversitesi’nin ardından ikinci sırada ise Anadolu Üniversitesi yer aldı. En çok aranan üçüncü üniversite ise Akdeniz Üniversitesi oldu. Dört ve beşinci sırayı ise Atatürk Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi aldı. Bu üniversitelerin ardından en çok aranan üniversiteler ise sırasıyla Marmara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi oldu.

Yandex’in yaptığı analizde ilk 10’da sadece tek bir vakıf üniversitesinin olması dikkat çekerken, en çok aranan vakıf üniversitesi İstanbul Aydın Üniversitesi oldu. En çok aranan vakıf üniversiteleri arasında, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin ardından sırasıyla Medipol Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Okan Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi geldi.

Yandex’in araştırmasına göre en çok aranan üniversiteler şu şekilde sıralandı:

1- İstanbul Üniversitesi

2- Anadolu Üniversitesi

3- Akdeniz Üniversitesi

4- Atatürk Üniversitesi

5- Ankara Üniversitesi

6- Marmara Üniversitesi

7- Gazi Üniversitesi

8- Ege Üniversitesi

9- Uludağ Üniversitesi

10- İstanbul Aydın Üniversitesi