Kent merkezindeki Ece Mahallesi'nde yaşayan Berna ve Haluk Şeker çiftinin 2 çocuğundan en küçüğü olan Berra Şeker'e 7 ay önce lenf kanseri teşhisi konuldu. Selçuk Ortaokulu 8'inci sınıfında öğrenim gören Şeker, kanser teşhisinin ardından öğrenimine okulundan gelen 6 öğretmen eşliğinde evinde devam etmeye başladı. Berna Şeker bugün rahatsızlığı nedeniyle okula gidemediği için TEOG sınavına, gözetmenler Ahmet Üstündağ ve Hasan Aydoğan eşliğinde evinde girdi. Şeker, TEOG ilk gününde Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınav oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da, Şeker'e moral ziyaretinde bulundu.

berra

"İNŞALLAH BİRAN ÖNCE SAĞLIĞINA KAVUŞUR"


Burada konuşan Altınsoy, "TEOG sınavı tüm ülkemizde yapılıyor. Sivas'ta da bugün 8 bin öğrencimiz sınava giriyor. Ancak bazı öğrencilerimize hastalıklarından dolayı ve farklı sebeplerden dolayı evde, hastanede, cezaevlerinde eğitim veriyoruz ve sınavlarını da bulundukları yerde yapıyoruz. Bugün de burada Berra Şeker kızımız hastalığından dolayı okula gidemediği için sınavıda evinde yapılıyor. Şuan sınav arasındayız. Biz de kendisine bu sınavda hem moral ve motivasyon vermek, başarılar dilemek amacıyla buradayız. Berra kızımız inşallah biran önce sağlığına kavuşarak kendi arkadaşlarıyla, kendi sınıfında eğitim göreceğine inanıyoruz. Berra kızımız sınavda da çok güzel bir puan alacağına inanıyorum ve başarılar diliyorum" dedi.

Berra Şeker ise, "Hastalığım sürecinde öğretmenlerim bana gelip derslerimi anlattı. Şu ana kadar derslerim güzel. Şimdi de TEOG sınavına giriyorum. İlk oturum çok güzel geçti. Türkçe paragraflar uzun olsa da güzeldi. Öğretmenlerime teşekkür ediyorum" dedi.
DHA