Öğrenci sayısının üçte biri yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan, üniversite ile iş dünyasının birlikte çalışmasına inanan ODTÜ, yüksek lisans programlarıyla kariyerini şekillendirmek isteyenlere fırsat sunuyor.

odtü_3

ODTÜ, insan kaynakları alanında 2001-2002 yılından bu yana sürdürdüğü tezsiz yüksek lisans programının 2016-2017 öğretim yılı için başvuruları kabul etmeye başladı. İnsan kaynakları alanında kariyer planlayanların yakından takip ettiği “Eğitimde İnsan Kaynaklarını Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans Programı”na başvurmak isteyenler, başvurularını 22 Haziran 2016 tarihine kadar yapabilecekler.

YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ SIRASINDA STAJ İMKANI

ODTÜ’nün uzun yıllardır devam ettiği insan kaynakları yüksek lisans programında yer alan bütün derslerde aktif öğrenme yaklaşımı benimseniyor ve öğrenilen bilgi ve becerilerin problem çözme yaklaşımı çerçevesinde uygulanmasına öncelik veriliyor. Bu amaçla derslerde; tartışma, grup çalışması, örnek olay incelemesi, alan uygulamaları gibi yöntemler kullanılarak, öğrencilerin yaşantıya dayalı öğrenme deneyimleri kazanmaları sağlanıyor. Ayrıca, programın son döneminde kurumların (kamu veya özel) insan kaynakları birimlerinde bir dönem staj yapan öğrenciler, kazandıkları bilgi, beceri ve tutumları gerçek ortamda daha kapsamlı bir biçimde uygulamaya koyabiliyor.

Eğitimde İnsan Kaynaklarını Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans Programı hakkında detaylı bilgi almak isteyen adaylar, programla ilgili daha ayrıntılı bilgilere ODTÜ Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitimde İnsan Kaynaklarını Geliştirme Programı web sitesinden (https://eds.metu.edu.tr/en/system/files/hrde_handbook.pdf) ulaşabilir. Adaylar, başvuru için bilgileri de ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü web sayfasında yer alan “Başvuru nasıl yapılır/How to apply?” (http://sbe.metu.edu.tr/how-apply) adresinden edinebilir.