CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, temasları kapsamında bulunduğu Aydın’da gündemdeki gelişmelere dair CHP İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması yaptı. Cankurtaran’ın gündeminde ilk olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın bundan sonra yapılacak tüm öğretmen atamalarının mülakatla yapılacağı açıklaması vardı. Cankurtaran, geçtiğimiz günlerde sözleşmeli öğretmenlerle yapılan mülakatlarda adayların siyasi görüşünü hatta mezhebini anlamaya yönelik soruların yöneltildiğinin ortaya çıktığını hatırlatarak, “Sayın Bakan, bu soruların, soru havuzunda olmadığını iddia etmişti. Madem öyle kendine güveniyorsa ve benzer suçlamaların tekrarını istemiyorsa yapılacak yeni mülakatlar video ile kayıt altına alınsın. Böylece itiraz durumunda doğru olup olmadığı ortaya çıkar” diye konuştu.

“BAHÇELİ, MHP’NİN İÇİNDEKİ FİİLİ DURUMU NEDEN GÖRMEZDEN GELDİ?”


Başkanlık tartışmasının gündemde olmadığı bir dönemde MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından “Fiili durum oluştu” denilerek yeniden gündeme taşındığını hatırlatan Cankurtaran, “Asıl fiili durum MHP içinde oluşmuştu. Muhalifleriniz bir kurultay süreci başlatmıştı. Fiili durum oluştu diyerek Türkiye’yi yeniden kör bir tartışmanın içine sokan Bahçeli, MHP’nin içindeki fiili durumu neden görmezden gelerek saygı duymak yerine mahkemeye gitmeyi tercih etti” diye konuştu.

“GEZİ’DE DOLAR YÜKSELDİ, İSTİKRAR GİTTİ DİYENLER ŞİMDİ SUSKUN!”


Doların üç lira civarına yerleşmesini değerlendiren Cankurtaran, “Hatırlarsanız Gezi olaylarında dolar 1.80’den 1.90 civarlarına çıktı diye koro halinde olayların amacının Türkiye’nin istikrarını bozmak olduğunu söyleyenler şimdi üç liranın üstüne çıkan dolar karşısında neden suskun duruyorlar” dedi.

CANKURTARAN, AYDIN’DAKİ JEOTERMAL SANTRALLERİNE DİKKAT ÇEKTİ


Aydın’ın bir turizm, tarım ve sanayi şehri olduğunu kaydeden Cankurtaran, “Hükümetin yanlış politikaları nedeniyle turizm ve tarımda yaşanan sıkıntılardan etkilenen illerimizin arasında Aydın’da bulunuyor. Turizm gelecek sezon da pek umut vermiyor. Çiftçinin artan giderlerine karşı gelirleri düşüyor. Bunun yanı sıra bilinçsizce açılan jeotermal santralleri nedeniyle Aydın’da ciddi bir çevre kirliliği riski yaşanıyor. Buradan yayılan kükürtün tarım alanlarına da zarar vermesi nedeniyle geçen yıl ihraç edilen incirlerin bir kısmı geri gönderilmişti. Aydın, geçmişten beri tarımın merkezidir. Ancak jeotermal santralleri nedeniyle artan nem ve kükürt oranı şimdi tarımı tehdit eder hale geldi. Aynı şekilde Menderes Nehri’nde artan kirlilik de insan sağlığı ve şehir ekonomisi açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. Aydın’ın geleceğinin çevre kirliliğiyle karartılmasına izin vermemeliyiz. Gerekli önlemler bir an önce alınmalı gerekirse jeotermal santrallere kısıtlama getirilerek, Menderes nehri korunmalıdır” diyerek açıklamasını bitirdi.