Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle Kilis'teki öğrencilerin, travmatik süreci atlatmalarına yardımcı olacak tedbirleri aldıklarına dikkat çekti. Avcı, eğitim niteliği açısından Kilis'in ek puan desteklerine ihtiyaç duymayacak kadar iyi durumda olduğunu vurguladı.

nabi-avcı_1

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  programı kapsamında gittiği Kilis’te gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kilis´teki eğitim durumunun hatırlatılması üzerine; velilerin, özellikle tedirginlik nedeniyle çocuklarını okula göndermekte mütereddit davrandığını vurgulayan Bakan Avcı, "Valimiz, okul müdürlerimiz ve buradaki millî eğitim bürokrasisiyle geniş kapsamlı bir toplantı yaptık. Alınacak tedbirleri gözden geçirdik. Aldığımız tedbirlerin ne kadar etkili olduğunu veya olmadığını ele aldık. Yılsonuna da az bir vakit kaldı. Çocuklarımızı, velilerimizi ve eğitim çalışanlarını bu tedirginlikten uzak tutacak tedbirler üzerinde çalıştık." diye konuştu. 

Alınacak tedbirlerin sorulması üzerine Bakan Avcı, bu konuda hemen bugünden yarına uygulamaya koyacakları önlemlerin yanında orta vadeli planlarının olduğunu dile getirdi.

Bakan Avcı, şöyle devam etti: "Zaten güvenlik güçlerimizle de sürekli irtibat halindeyiz. Askerimizle, polisimizle, istihbaratımızla bilgiler çerçevesinde neyi ne zaman yürürlüğe koyacağımızı, o görüşmeleri de tamamladıktan sonra açıklayabilirim ama şu anda velilerimizin özellikle öğrencilerimizin tedirgin olmalarını gerektirecek, çok acil bir durum söz konusu değil. Bu tedirginliklerin boşa olmadığı besbelli, ama inşallah bundan sonra alacağımız tedbirlerle, istihbaratın verdiği destekle de biz günlük süreçleri yöneteceğiz." Bu tür durumlarda medyanın desteğine ihtiyaçları olduğunu aktaran Bakan Avcı, özellikle panik havası yayacak haber ve yorumlardan ziyade yetkili birimlerin verdiği bilgilerin değerlendirilmesini istedi. Bakan Avcı, özellikle de küçük çocukların olumsuz haberlerden çok etkilendiğine işaret etti. 

“AYNI SINAVA GİRMİŞ ÖĞRENCİLER ARASINDA FARKLI PUAN UYGULAMASI DOĞRU OLMAZ"


Kilis'te öğrencilere merkezi sınavlarda ek puan verilip verilmeyeceği yönündeki soru üzerine Bakan Avcı, o konunun farklı yerlerde de dile getirildiğini ancak aynı sınava girmiş öğrenciler arasında farklı bir puan uygulamasının doğru olmayacağını belirtti. Bu tür söylentilerin doğru olmadığını anlatan Bakan Avcı, "Kilis zaten eğitimde normal şartlarda çok ilerde olan bir şehrimiz. Eğitim niteliği bakımından ciddi avantajları var. Her şeye rağmen bu avantajını da koruyor. Şu anda eğitimcilerimizin idealizmi ve gayreti sayesinde de bugün itibariyle de Türkiye ortalamasında iyi bir yerde duruyorlar. Dolayısıyla Kilis´in eğitim niteliği ayrıca bu tür desteklere ihtiyaç duymayacak kadar iyi durumda." diye konuştu.