Kredi Kayıt Bürosu’nun hayata geçirdiği sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışması 'Hayal Edin Gerçekleştirelim'in en başarılı projeleri ödülleri ile buluştu. Türkiye genelinde 135 farklı üniversiteden, 1253 öğrencinin toplam 920 projeyle başvurduğu yarışmada büyük ödülün sahibi Kültür Sanat kategorisinden çıktı.



BAŞVURAN ÜNİVERSİTELİ SAYISINDA YÜZDE 71 ARTIŞ 

Kredi Kayıt Bürosu’nun, üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk konularındaki farkındalıklarını ve toplumsal sorunlara karşı duyarlılıklarını artırmak amacıyla başlattığı ve yoğun ilgi gören “Hayal Edin Gerçekleştirelim” yarışmasının üçüncü döneminin en başarılı projeleri belirlendi. Türkiye genelindeki 135 farklı üniversitede ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören 1253 öğrencinin Çevre, Eğitim, Findeks Finansal Okuryazarlık, Kültür-Sanat, Sağlık & Spor ve Toplumsal kategorilerinde toplam 920 proje başvurusu alındı. Geçtiğimiz yıla kıyasla yarışmaya başvuran proje sayısında yüzde 64, başvuran öğrenci sayısında ise yüzde 71 artış gerçekleşti. Kültür Sanat kategorisinde birinciliğe layık görülen proje, aynı zamanda yarışmanın büyük ödülünün de sahibi oldu.

Üniversitelilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmanın, 26 Nisan 2016 tarihinde İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde, Hayal Edin Gerçekleştirelim web sitesi üzerinden sosyal medya oylaması ile seçilen projeye ‘Sosyal Medya Ödülü’, tüm kategoriler arasından en yüksek puanı alan projeye ‘Büyük Ödül’ ve her kategorinin “Birincilik”, “İkincilik” ve “Üçüncülük” ödülleri takdim edildi.

"GELENEKSEL HALE GETİRİP GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ" 

Kredi Kayıt Bürosu’nun ev sahipliğinde jüri üyeleri, öğrenciler, üniversitelerin rektör, dekan ve bölüm başkanları ile pek çok davetlinin de katılımıyla gerçekleşen Ödül Töreni’nde konuşan Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz;

“Kredi Kayıt Bürosu olarak bu yıl üçüncüsünü hayata geçirdiğimiz ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’ sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışmasını başarıyla sonlandırdık. Amacımız, gelecekte karar verici konumuna geçecek gençlerin sosyal sorumluluk bilinçlerini geliştirmek ve enerjilerini bu alana yönlendirmekti. Bu yıl farklı konularda hazırlanan 1253 öğrencinin bireysel ve grup olarak hazırladığı toplamda 920’ye ulaşan projelerini değerlendirdiğimizde bu amaç için doğru adımlar attığımızı gördük. Geçen yıla göre yüzde 71 oranında artarak 920’ye ulaşan projelerimizin birçoğu gerçekleştirilmeyi hak ediyor. Dolayısıyla bu yarışma ile ilgili başlangıçta koyduğumuz hedefleri her yeni dönemde katlayarak ilerlediğimizi söyleyebilirim. Gelecek yıllarda yarışmayı geleneksel hale getirerek daha da geliştirmek bizim de en büyük isteğimiz. Bugüne kadar bu projeye inanarak bize destek veren değerli jüri üyelerimize, üniversitelerimize, emeği geçen herkese ve bu güzel projeleri yaratan değerli gençlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

BÜYÜK ÖDÜL ESKİŞEHİR'E GİTTİ!

Jüri üyelerinden en yüksek oyu alan her kategoriden ilk üç projenin “Kategori Birinciliği”, “Kategori İkinciliği” ve “Kategori Üçüncülüğü” ödülü, kategori birincileri arasından en yüksek puanı alan projenin ‘Büyük Ödül’ü ve yarışmanın web sitesi üzerinden kullanıcıların sosyal medya hesaplarından oy vererek belirlediği Sosyal Medya birincisinin de ‘Sosyal Medya Ödülü’ ile taçlandığı Ödül Töreni’nde kazananlar ödüllerini büyük bir heyecanla aldı.

Yarışmada, “Büyük Ödül”ü jüriden en yüksek puanı alarak, Kültür Sanat kategorisindeki ‘Ellerle Üretilen Renkler’ projesiyle Anadolu Üniversitesi İç Mimarlık bölümünden Meltem Akar kazandı. Kültür Sanat kategorisinde de kategori birincisi olan Akar, 10.000 TL’lik büyük ödülün sahibi oldu. Hapishanede doğup büyüyen çocukların hayatlarına dışarıda olan akranları aracılığıyla renk katmanın hedeflendiği projede, çöpe gidecek kâğıt ve mum boyaların geri dönüşüm kutularında biriktirilerek hapishanedeki çocuklara gönderilmesi hedeflenmektedir.

SOSYAL MEDYA ÖDÜLÜ 'ÇEVRE' KATEGORİSİNE 

Bu yıl da Çevre kategorisine gelen ‘Sosyal Medya Ödülü’ ise Ege Üniversitesi’nden Engin Arıkan ve Mehmet Bilir’e ait ‘TemizLike’ projesine verildi. Proje sahipleri 5.000 TL’lik ödülü almaya hak kazandı.

Her kategoride jüri üyelerinden en yüksek puanı alan kategori birincileri 5.000 TL’lik ödülün sahibi olurken, kategori ikincileri 3.000 TL ve kategori üçüncüleri 1.000 TL’lik para ödülünü kazandı.

Yarışmada 6 kategorinin birincileri ise şöyle sıralandı:

Çevre Kategori Birincisi

Proje Adı: Tasarrufa Geç Stand By’da kalma

Öğrenci Adı: Cenk Samet Yangın, Ayşe Gültekin ( Grup Perla )

Üniversite: Akdeniz Üniversitesi

Eğitim Kategori Birincisi

Proje Adı: Sesli Soru Bankası

Öğrenci Adı: Emre Taşgın

Üniversite: Gazi Üniversitesi

Findeks Finansal Okuryazarlık Birincisi

Proje Adı: Finansal Danışmanım

Öğrenci Adı: Mahmut Gel

Üniversite: Düzce Üniversitesi

Kültür-Sanat Kategori Birincisi

Proje Adı: Ellerle Üretilen Renkler

Öğrenci Adı: Meltem Akar

Üniversite: Anadolu Üniversitesi

Sağlık Kategori Birincisi

Proje Adı: Sağlıklı Yolculuk Sağlıklı Müdahale

Öğrenci Adı: Muhammet Tırpan

Üniversite: Selçuk Üniversitesi

Toplumsal Kategori Birincisi

Proje Adı: Park etme, Fark et!

Öğrenci Adı: Taylan Ahen, Selim Burunkaya, Mert Ercan ( Grup Filtre)

Üniversite: Akdeniz Üniversitesi