Yılmaz, öğretmenlerin atanması nedeniyle protestolarla gündemde olan proje okullarla ilgili  “Bu okullara öğretmenlerinin Türkiye’nin en kaliteli eğitimcileri arasından seçildiğini” belirtti. Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
İLGİLİ HABERMilli Eğitim Bakanı'ndan flaş açıklama: Tüm atamalar...Milli Eğitim Bakanı'ndan flaş açıklama: Tüm atamalar...


‘PROJE OKULLAR GÖZ BEBEĞİMİZ’

“Ankara Fen Lisesi Türkiye’nin en kaliteli liselerinden biri. Buraya bir öğretmen kadrosu açıldığında, öğretmen hizmet puanı en üstten gelecek. Peki, hizmet puanı en üstün öğretmeni buraya atadığınızda acaba bu okulun başarısını ileriye götürmek için doğru olur mu? Aksine geri gider. Bu okullarımız kaliteleri, nitelikleri daha ileride tutulmak için bakanlığa, merkez teşkilata doğrudan bağlandı.
155’in üzerinde proje okul var. Bunlar yurtdışı proje üretiyorlar. Bu okulların özellikle desteklenmesi lazım. Örnek veriyorum. İzmir Fen Lisesi, İzmir Bornova Lisesi ve Cihat Kora Anadolu Lisesi. Bu üç proje okulda 8 yıldan fazla görev yapılamıyor. 21 yıllık öğretmen 16 yıl aynı okulda eğitim veriyorsa, aynı ilçede bir yere gönderdiğimizde sürgün ettiler, diyor. Bu doğru değil. Ama onun bu tecrübesini başka okullara da aktarması lazım.
İzmir Fen Lisesi’nde 16 yüksek lisans yapan öğretmen varken, bu atamalarla 18 oldu. Bornova’da 3 tane yüksek lisans varken, 6 öğretmene çıktı. Doktora yapan İzmir Fen Lisesi’nde bir tane öğretmen bulunuyordu, şimdi bu görevlendirmelerden sonra 9 oldu. Cihat Kora’da doktora yapan bir öğretmenimiz bulunuyordu, şimdi sayı 7.

‘EĞİTİMDE KALİTE ARTSIN İSTİYORUZ’

İstiyoruz ki eğitimin kalitesini, niteliğini yükseltelim. Bu okullara daha niteliksiz öğretmenleri vermiyoruz, daha nitelikli olduğunu düşündüklerimizi veriyoruz. Ancak aldığımız öğretmenleri de niteliksiz olduğu için almıyoruz. Bizim Türkiye’de sadece 150 okulumuz yok ki. Bu öğretmenler tecrübelerini başka okullara da aşılasın istiyoruz. Bu okullar kesinlikle göz bebeğimiz gibidir.”

'SOKAĞA BAYRAKLA ÇIKACAK NESİLLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ'

“Sorumluluğumuz 18 milyon öğrenci, 79 milyon vatandaşımızdır. Aydınlık Türkiye’yi fikri hür vicdanı hür, yarınına güvenle bakan, kendine güvenen, yerel ve milli değerleri benimsemiş, evrensel değerlere açık ve 15 Temmuz olduğunda ‘Vatan senden hizmet bekliyor’ dendiğinde sağına soluna bakmadan sokağa bayrakla çıkabilecek, yeni bir nesli yetiştirmek istiyoruz. Kardeşin dahi olsa, eğer gerekli liyakat sahibi değilse ona dükkânını bile emanet etmezsin. Başarısızlık sürdürülebilir bir şey değil. Eğitim ile ilgili hükümete not verilecek. Eğer biz gerekli ehliyet ve liyakata sahip olan öğretmenlere görev vermezsek bu bize zarar verir.”