Adana’da, terör örgütü PKK lehine düzenlenen korsan gösterilerde, polisi taşlaması için çocukların kullanıldığı bölgelerden biri olan Yenibey Mahallesi’ndeki Hürriyet İlkokulu’nun öğrencileri, geleneksel hale dönüştürülmesi planlanan örnek bir projenin ana unsuru oldu.

sanat_1

Yaşları 8 ila 10 arasında değişen öğrenciler, velilerinin de desteğiyle 2 yıl boyunca hazırladıkları 150’den fazla resim çalışmasını büyüklerinin beğenisine sundu. 'Minik Eller' adı verilen serginin açılışı, Seyhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Tufan Türkmenoğlu, Nevin Teksoy, Ali Ataş, Okul Müdürü İdris Tatlı, Müdür Yardımcısı Güner Keser ve öğretmenlerin de katıldığı bir törenle gerçekleşti.

ANNE BABALARDAN BÜYÜK DESTEK

Çocukların, pastel, kolaj, elişi kağıdı ve mum boya ile hazırladıkları çalışmaları, okul fuayesinde görücüye çıkarıldı. PKK sempatizanları tarafından etkilenmemeleri için mahallede aileleri tarafından sokağa çıkmalarına pek izin verilmediği öğrenilen çocukların, zamanlarını faydalı geçirmeleri için en büyük desteği anne ve babalarından aldıkları öğrenildi.

Resim öğretmeni Nurhayat Temürci, yalnız çocukların değil ailelerinin de böyle bir etkinliğe ilgi göstermelerinin memnun edici olduğunu kaydetti. CİHAN