İngiltere merkezli Quacquarelli Symonds (QS) kuruluşu, dünya üniversitelerinin bilim alanlarına göre sıralaması 2016 sonuçlarını ilan etti. QS, bu sıralama için dünyanın önde gelen 4,226 üniversitesini değerlendirdiğini ve 42 ayrı bilim alanındaki performansları ölçerek bu alanlarda en başarılı 945 üniversiteyi belirlediğini duyurdu.

QS sıralamasına  toplam 12 bilim alanında giren ODTÜdünyanın “seçkin” üniversiteleri arasına girerek Türkiye’yi en fazla alanda temsil eden üniversite oldu.


Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. QS sıralamasına  toplam 12 bilim alanında giren ODTÜ dünyanın “seçkin” üniversiteleri arasına girerek Türkiye’yi en fazla alanda temsil eden üniversite oldu.

ALAN SAYISINI ARTIRAN TEK TÜRK ÜNİVERSİTESİ OLDU 

http://www.topuniversities.com/subject-rankings adresinden ulaşılabilen sıralamalarda, ODTÜ toplam 12 bilim alanında dünyanın “seçkin” üniversiteleri arasına girerek Türkiye’yi en fazla alanda temsil eden üniversite oldu. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den 10 alanda listeye giren ODTÜ’nün, bu yıl alan sayısını artıran tek Türk üniversitesi olduğu görüldü.

Türkiye’yi bu sıralamalarda temsil eden diğer üniversitelerimizden İTÜ 8, İD Bilkent Üniversitesi 5, Boğaziçi Üniversitesi 4, Hacettepe Üniversitesi 2, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi ise 1’er alanda listede yer aldı.

ODTÜ Mineral ve Maden Mühendisliği alanında, “Dünyanın En Başarılı 100 Üniversitesi” listesine giren iki Türk üniversitesinden biri oldu. Bunun yanı sıra, ODTÜ 4 alanda (İstatistik-Yöneylem Araştırması, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat ve Yapı Mühendisliği, Makina-Havacılık-Üretim Mühendisliği) ilk 150, 4 alanda (Politika ve Uluslararası Çalışmalar, Eğitim, Yer ve Deniz Bilimleri, Kimya Mühendisliği) ilk 200, 2 alanda (Fizik ve Astronomi, Bilgisayar Bilimleri ve Bilgi Sistemleri) ilk 300 ve 1 alanda (Matematik) ilk 350 üniversite arasında yer aldı.

Sıralamalarda, İTÜ 1 alanda (Mineral ve Maden Mühendisliği) ilk 100, 1 alanda (Yer ve Deniz Bilimleri) ilk 150, 4 alanda (Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makina-Havacılık-Üretim Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, İnşaat ve Yapı Mühendisliği) ilk 200, 1 alanda (Bilgisayar Bilimleri ve Bilgi Sistemleri) ilk 350, 1 alanda (Fizik ve Astronomi) ilk 400; İD Bilkent Üniversitesi 1 alanda (Politika ve Uluslararası Çalışmalar) ilk 150, 1 alanda (Elektrik-Elektronik Mühendisliği) ilk 200, 1 alanda (Makina-Havacılık-Üretim Mühendisliği) ilk 300, 1 alanda (Bilgisayar Bilimleri ve Bilgi Sistemleri) ilk 350 ve 1 alanda (Fizik ve Astronomi) ilk 400; Boğaziçi Üniversitesi 1 alanda (Elektrik-Elektronik Mühendisliği) ilk 250 ve 3 alanda (Makina-Havacılık-Üretim Mühendisliği, Eğitim, Bilgisayar Bilimleri ve Bilgi Sistemleri) ilk 300; Hacettepe Üniversitesi 2 alanda (Tıp, Eğitim) ilk 300; Koç Üniversitesi 1 alanda (Politika ve Uluslararası Çalışmalar) ilk 200; İstanbul Üniversitesi 1 alanda (Tıp) ilk 300; Ankara Üniversitesi 1 alanda (Tıp) ilk 400 üniversite arasına girdi.