“60’ıncı Yılın Türküsü” adlı kutlamaya çok sayıda ODTÜ öğrencisi ve mezununun yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan da katıldı. ODTÜ THBT Öğrencileri ve mezunları tarafından öyküleri ile seslendirilen türkülere Başkan Yaşar da eşlik etti.

Kutlamada konuşma yapan Yaşar, “Bugün burada ev sahipliği yapmaktan onur duyuyorum. ODTÜ Türkiye’mizi dünyada temsil eden ilk üniversitemiz. ODTÜ; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkent’inin simgelerinden birisidir. Mezunlarıyla başarıdan başarıya imza atan ve yine mezunlarıyla Türk ekonomisine katkı sağlayan bir üniversite. Şuanda mezun verdiği öğrencilerinin çoğu, dünya şirketleri arasında pay sahibi olan şirketlerde emekçi olarak yönetici olarak ve hatta şirket sahibi olarak çalışmaktadır. ODTÜ’ye hak ettiği değer verilerek, üniversitemize müdahale edilmemelidir” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Yaşar’a ODTÜ adına THBT'nin eski Müzik Eğitmeni ve Şefi İhsan Öztürk tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.