Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek,  ODTÜ öğrencilerinin isimlerini Beyaz TV ekranlarında açıklayarak hedef göstermişti.

ODTÜ öğrencilerini hedef gösteren Osman Gökçek hakkında yarın suç duyurusunda bulunacak olan ODTÜ’lüler yaşanan bu saldırıya karşı herkesi ODTÜ’yü savunmak için yarın 11.00’da Ankara Adliye’si önüne çağırıyor.


ODTÜ’lüler ,ODTÜ öğrencilerini hedef gösteren Osman Gökçek hakkında yarın suç duyurusunda bulunacak. "ODTÜ teslim olmayacak" diyen ODTÜ’lüler, yapılan saldırılara yarın 11.00’da Ankara Adliye’si önünde yapacakları basın açıklamasına destek bekliyor.

ODTÜ’lüler yaptıkları açıklamada:

"GELECEĞİMİZİ BİRLİKTE SAVUNALIM"


“ODTÜ’de ve eş zamanlı olarak birçok üniversitede yapılan provokasyon girişimlerinden sonra, “ODTÜ’de namaz kılan öğrencilere saldırdılar” yalanı üzerinden ODTÜ öğrencileri hedef gösteriliyor. Geçtiğimiz hafta sahibi olduğu Beyaz TV’de Osman Gökçek ODTÜ öğrencilerini isimlerini vererek hedef gösterdi. Osman Gökçek’İn ODTÜ öğrencilerine yaptığı saldırılara karşı bugünden sesimizi yükseltmek ve arkadaşlarımızın yalnız olmadığını bir kez daha göstermek için 7 Ocak Perşembe günü suç duyurusunda bulunup, ardından da Adliye Önünde bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Sadece ODTÜ bileşenlerini değil, bu saldırılara karşı sesini yükseltmek isteyen her kesimi destek olmaya, geleceğimizi birlikte savunmaya çağırıyoruz. ” dediler.

ODTÜ ÖĞRETİM ELEMANLARINDAN İMZA KAMPANYASI


Ayrıca, ODTÜ'nün yaşadığı haksızlıklara karşı ODTÜ öğretim elemanları da bir imza kampanyası başlattı. ODTÜ öğrencileri ve mezunlarının da imzalarıyla destek verdiği, odtululer.org internet adresinden başlatılan kampanyada şu ifadelere yer verildi:

"AKADEMİK ÖZGÜRLÜKLERE BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM"


"60. yıl dönümünü kutlayan ODTÜ, Türkiye’nin tüm bölgelerinden, farklı sosyal kesimlerden ve siyasi görüşlerden öğrencisi ve 120.000’i aşkın mezunu ile ülkemizde evrensel değerlerin taşıyıcısı saygın kurumlardan biridir.

ODTÜ, aynı zamanda, farklı görüş ve inançlara saygılı, bunların özgürce dile getirildiği ve yaşandığı, sorunlarını çoğulcu, katılımcı ve hoşgörülü yaklaşımlarla çözebilme kültürüne sahip bir üniversitedir. ODTÜ yönetimi, çalışanları, öğrencileri ve mezunlarının özverili çabalarının ürünü olan bu demokratik kültür, ülkemizin köklü üniversite geleneğinin bir parçası olarak aydınlık geleceğinin güvencesidir.

Biz aşağıda imzası bulunan ODTÜ öğretim elemanları her ne sebeple olursa olsun ODTÜ’ye üniversite dışından yapılacak müdahaleleri kabul edilemez bulduğumuzu duyuruyor, üniversiteyi tanımlayan evrensel değerleri ülkü edinen herkesi bilimsel düşünce ve araştırmaya, üniversite özerkliğine ve akademik özgürlüklere sahip çıkmaya davet ediyoruz."