Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen ODTÜ, 60. eğitim – öğretim yılını kutladığı dönemin mezuniyet törenini gerçekleştirdi. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’ın açılış konuşmasıyla başlayan 13:00'teki törende doktora, akşamüstü yapılan törende ise ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine diplomaları verildi.

odtu

Bu yıl 2.531 öğrenci lisans, 421 öğrenci yüksek lisans ve 148 öğrenci doktora diploması almaya hak kazandı. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Çağıl Köroğlu ve Kuzey Kıbrıs Kampusu Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Abdullah Alchıhabı üniversite birinciliğini paylaştı. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’ndan 180 lisans, 5 yüksek lisans öğrencisi mezun oldu.

Her yıl merakla beklenen mezuniyet töreni, bu yıl da öğrencilerin renkli pankartlarına ve görüntülerine sahne oldu. Törenin açılış konuşmasını yapan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, yeni mezunlara başarı ve mutluluklar dilerken, Üniversitenin sunduğu eğitim-öğretim ortamında kazandıkları bilgi ve becerilerle mezunların çalışma yaşamında çok başarılı olacaklarına inandığını söyledi.