Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen için iki haftalık yarıyıl tatili sona erdi. Yarıyıl tatilinin ardından 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi bugün başladı.



İkinci dönem, ortaokul 8. sınıf öğrencileri için liselere giriş sınavı, lise son sınıf öğrencileri ve mezun adaylar için de üniversiteye giriş sınavıyla geçecek


Okul öncesinde 1 milyon 181 bin 143, ilkokulda 5 milyon 360 bin 703, ortaokulda 4 milyon 873 bin 431, orta öğretimde 4 milyon 244 bin 699 öğrenci ile açık öğretimde okuyanlar da dahil 17 milyon 535 bin 236 öğrenci ile 985 bin 362 öğretmenin 25 Ocak'ta başlayan yarı yıl tatili sona erdi.

İkinci dönem, ortaokul 8. sınıf öğrencileri için liselere giriş sınavı, lise son sınıf öğrencileri ve mezun adaylar için de üniversiteye giriş sınavıyla geçecek. Ayrıca ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine okul sütü dağıtımı başlayacak.

AİLE DESTEĞİ ŞART!

Uzmanlar, "tatil duygusunun verdiği bir hevesle derslerden kısa süreliğine kopukluk yaşayan çocuklar ve gençler tekrar ders maratonuna girişte uyum problemleri yaşayabilirler. Ebeveynler bu süreçte çocuklarını hazırlayıcı ve destekleyici olmalıdır” uyarısında bulunuyor..

Anne babaların yeni döneme fazla anlam yüklememesi, beklentilerini çocuğun kaygı derecesini yükseltecek oranda sıralamaması gerektiğini vurgulayan İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Yıldız, “okula yeniden ‘Merhaba’ya aile desteği şart” diyor.

Yıldız, ebeveynlerin çocuklara güven verecek cümleleri kurmalarını önerdi. Ailelerin çocuklarının her zaman yanında olduklarını hissettirmelerinin yararlı olacağını bildiren Yıldız, “Bu dönemde özellikle küçük yaş gruplarında okula gitmek istemeyen çocuklarla karşılaşmak da mümkündür. Aileler bu tür durumlarda ‘okulun başlıyor ve sen hala hazır değilsin’ türünden sözlerle kendi stres ve kaygılarını çocuğa yansıtmamalı. Öğrencilere, okula gitmeyi tehdit edici bir durum olarak göstermemeliler. Bunun yerine okulların açılmasına birkaç gün kala ara ara alıştırma maksatlı hatırlatmalar yapılmalı” diye konuştu.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Yurdun doğu kesimlerinde etkili olan soğuk ve kar yağışlı hava nedeniyle Kars, Bayburt ,Ağrı ve Erzincan'da bugün açılması planlanan okullar, valiliklerce tatil edildi ve eğitime 1 gün ara verildi.

TERÖR EĞİTİMİ DE AKSATTI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Teröristlerin yaktığı okullarda eğitim zamanında başlamayabilir" açıklamasında bulundu.

Avcı, “İnşallah, hayatın normale dönmesiyle çocuklarımız kendi okullarında eğitimlerine devam edecekler ama sıkıntı olan yerler var. Terör örgütünün yaktığı, yıktığı veya kullanılamaz hale getirdiği bazı okullarımızda eğitime hemen başlamayabiliriz, tadilat ve tamirat sürecinde. Dolayısıyla oralardaki çocuklarımızı da yine çevre illerde durumu müsait olan, pansiyonu olan, pansiyon kontenjanı bulunan okullarımızda misafir öğrenci olarak veya arzu ederlerse ayrıca ailelerinin onayıyla kayıtlarını başka okullara alabilecek şekilde planlamalarımızı gerçekleştirdik.” Dedi.

ŞIRNAK'TAKİ ÖĞRETMENLER İSTANBUL'A ÇAĞRILDI

Şırnak'ın İdil ilçesinde görev yapan ve yarın ders başı yapması beklenen 1200 öğretmen SMS'lerle İstanbul'a çağırıldı.

Terörle mücadele operasyonları kapsamında Şırnak’ın İdil İlçesi’nde günlerden bu yana süren ‘Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek’ tartışması devam ederken, ilçede görevli 1200 öğretmene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen SMS’lerle İstanbul’da düzenlenecek seminere katılma çağrısı yapıldı.