Geçen hafta Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarafından yayınlanan proje okullarında 8 yıl görev yapan öğretmenlerin yer değişikliği yapmasını öngören genelgeye, öğrenciler ve veliler tepki göstermeye devam ediyor. Dün İzmir Bornova Anadolu Lisesi, İzmir Fen Lisesi ve Kadıköy Anadolu lisesi öğretmen ve öğrencileri tepkilerini dile getirirken, bugün de İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi ve Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri oturma eylemi yaptı.

İLGİLİ HABERCHP'li Böke, 'Proje Okulları'nı Meclis'e taşıdıCHP'li Böke, 'Proje Okulları'nı Meclis'e taşıdı

DİNLETİ VE RESİM YAPTILAR


Bu gün saat öğlen 12.10'da İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri oturma eylemi gerçekleştirdi. Öğrenciler öğretmenlerine sahip çıkmak için dinleti ve resimlerle eylemi gerçekleştirdi.

avni Bugün İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri oturma eylemi gerçekleştirdi.


Balıkesir'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'proje okul' ilan edilen Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nde görevli 65 öğretmenden 55'inin kurumda uzun süredir görev yaptıkları için bir başka okula tayin edileceklerinin açıklanması, öğretmenlerle birlikte öğrencilerin tepkisini çekti. Okul girişine oturan öğrenciler 'Öğretmenime dokunma' yazılı pankart açıp kararı protesto etti.

İLGİLİ HABERProje okullarında öğretmen krizi!Proje okullarında öğretmen krizi!
Balıkesir'deki Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nin proje okul ilan edilmesi ile birlikte okulda 8 yıldan uzun süredir görev yapan öğretmenlerin bir başka okula tayin edilmesine karar verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu durumdaki öğretmenlere tayin istemeleri için yazı yazmasının ardından öğretmenlerin kendi belirledikleri ve istedikleri okullara tayin istememesi halinde resen atamalarının yapılacağı açıklandı. Büyük çoğunluğu tayin istemeyen 65 öğretmenden 55'inin tayin edileceği, kalan 10 öğretmenden 5'inin ise zaten görevlendirme ile okulda görev yaptığı bildirildi.

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesinde 'Öğretmenime Dokunma' pankartı açarak, oturma eylemi yaptı. Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesinde 'Öğretmenime Dokunma' pankartı açarak, oturma eylemi yaptı.

ÖĞRENCİLERDEN EYLEM


Öğretmenlerinin büyük bölümünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan öğrenciler de projeye tepki gösterdi. Bir süredir bu durumdan duydukları huzursuzlukları sosyal medya aracılığıyla duyurmaya çalışan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri bugün saat 13.00'da düzenledikleri eylemle öğretmenlerine sahip çıktı. Okul girişine oturan öğrenciler 'öğretmenime dokunma' yazılı pankart açıp, "SYAL uyuma, okuluna sahip çık", "SYAL bizimdir, bizim kalacak" "Yırcalı uyuma öğretmenine sahip çık" diye slogan attı. Bazı öğretmenlerde bu eylemi izleyip, alkışladı. Öğrenciler 30 dakika boyunca gerçekleştirdikleri eylemin ardından derse girdi.

İLGİLİ HABERCHP'li Özgür Özel'den proje okulu çıkışı!CHP'li Özgür Özel'den proje okulu çıkışı!

ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 90'I DEĞİŞECEK


CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da yazılı bir açıklama yaparak bu projeden derhal vazgeçilmesi gerektiğini savundu. Akın, "Ülke genelinde sayıları 155'i bulduğu söylenen lise, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okul olarak ilan edildi. Bu okullara sınavla, başarısını kanıtlayarak atanmış olan öğretmenler başka okullara tayin ediliyor, onların yerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hangi kriterlere göre belirlendiği bilinmeyen, tamamen keyfi yöntemlerle seçilen öğretmenler atanıyor. Ülkemizin en köklü eğitim kurumlarında yapılan ve ne amaca hizmet ettiği anlaşılamayan bu uygulama kabul edilemez" dedi. Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nde bu projenin uygulanması halinde öğretmenlerin yüzde 90'ının değişeceğini bildiren Akın, "Bu değişikliğin eğitim öğretim başladıktan sonra gerçekleşecek olmasının öğrenciler için sakıncalar yarattığı da ortadadır. Oturmuş bir eğitim sistemini yürütmekte olan, okulun ruhunu, geleneğini bilen öğretmenlerin okuldan uzaklaştırılması eğitimde çok ciddi aksamalara yol açacaktır. Aileler ve öğrenciler bu okullara bir takım cemaat ve tarikatlara mensup öğretmenlerin atanacağı endişesini yaşıyorlar. Laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşılacağını düşünüyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı başarısını ispat etmiş başta Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi olmak üzere, ülkemizin diğer yerlerindeki proje okulların deneyimli ve başarılı öğretmenlerini öğrencilerinden ayırma, okullarından uzaklaştırılma uygulamasından derhal vazgeçmelidir" dedi.

KADIKÖY ANADOLU LİSESİ: İYİ NİYETLE BAĞLAŞTIRMAKTA ZORLANIYORUZ


Kadıköy Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri de dün okul bahçesinde basın açıklaması yaptı. Kadıköy Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri de dün okul bahçesinde basın açıklaması yaptı.


Kadıköy Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri de okul bahçesinde bir basın açıklaması yaparak, uygulamayı iyi niyetle bağdaştırmakta zorlandıklarını ve yerinde bir tasarruf olarak değerlendiremediklerini dile getirerek, “Veliler ve öğrenciler olarak bu yanlıştan en kısa zamanda dönülmesini, 1 Eylül 2016 tarihli Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan geçici maddenin uygun ortam sağlanmadan ve gerekçeleri açıklanmadan yürürlüğü konulmamasını istiyoruz” dedi.