Harran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2 ay önce başlattığı 'Dün Bugün Yarın' projesi kapsamında yarım asırlık 5 okul tadilattan geçirildi. Okulların bakımını müdür, müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenci velileri, kendi aralarında topladığı parayla yapıyor.

harran_ogretmen_proje_2

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde birleştirilmiş köy okulları, öğretmenlerin elbirliğiyle yenileniyor. Harran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2 ay önce başlattığı 'Dün Bugün Yarın' projesi kapsamında yarım asırlık 5 okul tadilattan geçirildi.

Özellikle hafta sonları sıradan bir okulda tadilat, temizlik yapan öğretmenler, köy hayatına ve yöre insanına da kısa sürede adapte oluyor. Çoğunluğunu yeni atanan öğretmenlerin oluşturduğu ve en son Arın ile Sıralı İlkokulu'nda yapılan tadilatla okulun çehresi değişti.

harran_ogretmen_proje_1

HAZİRAN AYINA KADAR DEVAM EDECEK

Öğretmenler, ellerine aldıkları fırçalarla hafta sonları okullarının dış cephesi, kapı penceresini onarıp, duvarlarını boyuyor. Harran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de maddi destek olduğu okullar yenileniyor. Daha çok kırsalda birleştirilmiş okullarda yürütülen çalışmaların Haziran ayına kadar devam edeceği bildirildi. Proje gönüllülerinden Yakup Yazar, "Proje, dönem sonuna kadar devam edecek ve ihtiyacı olan okullara mümkün olduğunca destek sağlanacaktır." ifadesini kullandı.

harran_ogretmen_proje

"SINIF ORTAMI, EĞİTİME UYGUN HALE GETİRİLİYOR"

Harran İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Asutay, Proje Ofisi'nin başlattığı sosyal sorumluluk projesinde, gönüllü öğretmenlerin her iki haftada bir pazar günlerini ayırarak okulların fiziki koşullarının iyileştirilmesi ve eksiklerinin giderilmesi konusunda çalışmalar yaptığını söyledi.

Asutay, "Projenin başlamasından bu yana 5 okulda çalışmalar yapıldı. Çalışmalar kapsamında okullarımızın boyası yenilendi, çatı tamiratı yapıldı, sıra eksikleri giderildi sınıf panoları yenilendi, elektrik tesisatları onarıldı, sınıf dolabı, kitaplıkları, sıra örtüleri ve perdeleri tedarik edildi, sınıf ortamı eğitim öğretim faaliyetleri için daha uygun hale getirildi. Çalışmalara katılan özverili ve duyarlı öğretmenlerimiz hafta sonlarından feragat edip bu çalışmalara büyük destek verdi ve vermeye devam ediyorlar. Ayrıca, çalışmalar esnasında okulun bulunduğu kırsal mahallelerde halk, çalışmalarda yer alarak öğretmenlere büyük destek oldu” dedi.