Almanya'nın başkenti Berlin'de 2015 başlarında öğrencilerin aralarında para toplayarak öğretmenlerine aldıkları bir hediye tartışmaya sebep oldu. Öğretmen kendisine verilen 200 Avro'luk hediyeyi (Loriot heykelcigi) aldı. Öğretmen aldığı hediye için 4000 Avro ceza ödedi. Bu nedenle öğrencilerin öğretmenlere vereceği hediyeye sınırlama getirildi.

Berlin'de öğrencilerin öğretmenlere vereceği hediyeye sınırlama getirildi. Ortak alınacak hediye tutarı da bir demet çiçekten daha fazlası için yeterli olamayacak.


Berlin’de öğrencilerin öğretmenlerine verebilecekleri hediyelerin sınırları yeniden belirlendi. Berlin Eğitim Senatörlüğü’nün yeni düzenlemesine göre, bir öğrenci, öğretmenine tek başına bir hediye verecekse hediyenin fiyatı 10 Avro’yu geçmeyecek. Öğrencilerin grup olarak almak istedikleri hediyenin fiyatı ise 30 Avro ile sınırlı tutulacak.

200 AVRO'LUK HEDİYEYE 4000 AVRO CEZA 

Geçen yıl öğrenciler öğretmenlerine bir Loriot heykelciği hediye ettiklerinde, öğretmen mutlu olması gerekirken, büyük bir sıkıntıya girdi. Pahalı jest yüzünden ceza ödemek zorunda kaldı. 200 Avro'luk hediyeyi kabul eden öğretmen 4000 Avro ceza  ödediSenato bu yüzden öğretmenler için öngörülen ortak hediye tutarını yükseltti. Yine de bir demet çiçekten daha fazlası için yeterli olamayacak.

50 AVRO'LUK HEDİYE İÇİN ÖZEL İZİN GEREKİYOR

Devlet okullarında geçerli olacak yeni uygulama kapsamında öğretmenlere 50 Euro’ya kadar değer biçilen hediyeler de vermek mümkün olacak. Ancak söz konusu hediyeleri öğretmene vermek için okul denetleme kurulundan özel izin alınması gerekecek. Toplu alınan 30 Euro’ya kadar olan hediyeler için ise kuruldan özel izin almak gerekmiyor.