YALÇIN BEL / SÖZCÜ

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan ile sağlık sektöründeki son yatırımlarını ve üniversitedeki farklılıkları konuştuk. Hastanenin 100 milyon dolara mal olduğunu ifade eden Okan, “Sağlık sektöründe öncü olacağız” diyor. İşte Bekir Okan’ın anlattıkları:

Türkiye’nin ilk Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi’ni Tuzla Kampüsümüzde açtık, sıra hastanedeydi. Yaklaşık 1 yıl önce inşaatına başladığımız hastanemizin eylül ayında açılışını yapacağız.

Tamamlandığında Türkiye’nin son teknoloji cihazlarla donatılmış hastanesi olmasının yanı sıra kendi alanında uzman kadrosuyla da ön plana çıkacak. SGK ve özel sigortalarla anlaşmamız olacak.

TÜRKİYE’DE BİR İLK!


Okan Üniversitesi Hastanesi özellikle kanser hastalığı tanısı ve tedavisi konusunda bünyesine kazandırdığı teknolojik cihazlarla ve uzman kadrosuyla sektörde liderlik edecek. Kanserde en hassas ölçüm yapan cihaz olan PET CT, Türkiye’de ilk defa bizim hastanemizde kurulacak.

PET CT kanserli hücrelerine vücutta özel bir molekülle bağlanarak fark edilmesini sağlıyor. Damardan radyo aktif bir madde veriliyor, kanserli hücreler bu maddeyi çok tutuyor. Tüm kanser çeşitlerinde tanı koymada etkili. Sadece tanı koymada değil tedavide kullanacağımız cihazlar da dünyadaki en gelişmiş cihazlar.