Farklı eğitim modelleriyle dikkat çeken Artsam, öğretmenleriyle de fark yaratıyor. Ayla öğretmen, Türkçe ve okuma derslerinde başarıyı ve öğrencilerin ilgisini artırmak için farklı ve etkili bir yöntem uyguluyor.


[caption id="attachment_1098993" align="alignnone" width="670"] Türkçe Öğretmeni Ayla Ergin Uyanık, okul bahçesine açık hava eğitim üssü kurdu. Dört duvar arasında zaman zaman sıkılan öğrenciler şimdi çok mutlu...[/caption]

İdealist, sıra dışı ve öğrenci ruhundan anlayan bir Türkçe Öğretmeni Ayla Ergin Uyanık, 4 duvar arasında sınıflarda sıkılan ve okuma derslerine adapte olma zorluğu yaşayan öğrencileri için okul bahçesine açık hava eğitim üssü kuran ve öğrencilerin kitap okuma alışkınlığı için ne gerekirse yaparım diyen bir öğretmen.

AYLA ÖĞRETMEN: "ÖĞRENCİLER DERSİ İPLE ÇEKİYOR"

Uyguladığı farklı eğitim modelleriyle adından sıklıkla söz ettiren, farklılıkların okulu Artsam'ın Türkçe Öğretmeni Ayla Ergin Uyanık,öğrencilere kitap okuma alışkanlığı edindirmek için hava şartları uygun olduğu günlerde Türkçe ve Okuma derslerini okul bahçesine kurduğu açık hava eğitim üssünde veriyor.

Ayla öğretmen, okul bahçesine kurduğu açık hava eğitim üssü ile şimdiden öğrencilerin başarısının arttığını, dersi iple çektiklerini ve okunacak kitapların çoktan listelerini yapıp hazırladıklarını vurguladı. Ilgaz ve Küre Dağları'na yakınlığı sebebiyle havası tamamen oksijen deposu olan Kastamonu'da bu projeyi gerçekleştiren Artsam, öğrenci başarısının artmasından ve kitap okuma alışkanlığını aşılamaktan dolayı oldukça mutlu.

"DUVARLAR KALKINCA BAŞARI ARTTI"

''Dört duvar arasında ve sıralarında oturmak zorunda olan öğrencilere nefes aldırmak ve daha rahat hareket edebilecekleri bir alanda ders yaptırmak, motivasyonlarını olumlu yönde etkiliyor ve başarı ortalamaları da artıyor'' diyen Türkçe Öğretmeni Ayla Ergin Uyanık, ''Bu projemi uygulamamda bana her zaman destek olan ve olaya hem bir anne hem de bir psikolog gözüyle yaklaşan Artsam'ın kurucusu Psikolog Gamze Eser'e tüm destekleri için teşekkür ederim'' Dedi.