Seyhan İlçesi Kurtuluş Mahallesi'nde 1 Temmuz'da, inşaat mühendisi Serkan Kocaöz, otomobiliyle tek yön sokakta evine doğru giderken, aracıyla ters yönden gelen Ş.A.'yı uyarınca, ikili arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine, Ş.A. araçtan inip Serkan Kocaöz'ü yumrukladı. Saldırı sonucu yüzünden ve kolundan yaralanan Kocaöz, Yarbaşı Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi'ne giderek şüpheli Ş.A. hakkında şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, şikayetçi Kocaöz ile şüpheli Ş.A., verdikleri ifadelerinde uzlaşmayı kabul ettiklerini bildirince, dosya, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu Savcısı Murat Kalkan tarafından uzlaştırmacı Ahmet Tangör'e verildi.

kitap2

KÜTÜPHANESİ OLMAYAN OKULA KİTAP BAĞIŞI


Uzlaştırmacı Ahmet Tangör, şikayetçi Serkan Kocaöz ile görüşüp uzlaşma şartı ve talebini aldı. Kocaöz, kendisi için bir şey istemediğini belirtip, şüphelinin, Adana Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi'ne kurulacak kütüphane için kitap bağışı yapması halinde uzlaşacağını söyledi. Uzlaştırmacı Tangör'ün görüştüğü şüpheli de, talebi kabul edince, iki taraf el sıkışarak uzlaştı. Bunun üzerine, şikayetçi olan Serkan Kocaöz, Türk ve dünya klasiklerinin de aralarında bulunduğu 112 kitabın listesini şüpheliye verdi. Ş.A.'nın aldığı Muzaffer İzgü'nün 'Zıkkımın Kökü', Halide Edip Adıvar'ın 'Mor Salkımlı Ev', Namık Kemal'in 'İntibah', Mehmet Akif Ersoy'un 'Safahat', Victor Hugo'nun 'Sefiller', Tolstoy'un 'Savaş ve Barış', Dostoyevski'nin 'Karamozov Kardeşler' ile 'Suç ve Ceza' gibi eserlerinin de aralarında bulunduğu Türk ve dünya klasiklerinden oluşan 112 kitap, uzlaştırmacı Tangör ile şikayetçi olan Kocaöz tarafından kütüphanesi bulunmayan Adana Çobanoğlu Ticaret Lisesi'ne teslim edildi. Böylelikle şüpheli Ş.A. kütüphanede biten uzlaşma sonucunda 'kasten yaralama' ve 'hakaret' suçlarından toplam 5 yıl hapis cezası istemiyle mahkemede yargılanıp ceza almaktan kurtulmuş oldu.

ÖĞRENCİLER TÜRK VE DÜNYA KLASİKLERİNİ OKUYACAK


Kitaplara büyük ilgi göstererek yeni kurulan kütüphanedeki raflara sevinçle dizen öğrenciler, ders aralarında bağış yapılan eserleri okumaya başladı. Okul Müdürü Ömer Gök de, kütüphanenin kurulma aşamasında olduğunu belirterek, öğrencilerin ufkunu genişletecek eserlerle okuma alışkanlığı kazanacaklarını söyledi.
 

DHA