Piri Reis Üniversitesi'nde öğrencilerin uygulamalı eğitim sorununa çözüm olarak gerçekleştirilen okul gemisi projesi, denizcilik öğrencilerinin zorunlu staj için şirket bulma sıkıntısını çözüyor. Sadece Türkiye değil dünyada yaşanan staj gemisi bulma sorununu geçen yıl aşan Piri Reis Üniversitesi, kendi öğrencilerinin yanı sıra Türkiye'deki diğer 9 üniversiteden ve diğer ülkelerdeki 5 üniversiteden öğrencileri kabul ediyor.

Yaklaşık 190 öğrenci hem eğitim alacak, hem de staj yapacak. Piri Reis Üniversitesi Gemisi, 11 Temmuz'da Zeytinburnu Zeyport limanından demir alarak seferine başladı. Gemi buradan ilk ziyaret limanı olarak Gölcük'e hareket etti. Öğrencilere gemi mürettebatı hariç 2 aylık süreçte 25 öğretim görevlisi eşlik edecek. Geminin kaptanlığını ise üniversitenin Kurucu Vakfı TÜDEV mezunu İbrahim Süslü üstlendi.

Bu sene ikinci açık deniz eğitim seyrine başlayan Piri Reis Üniversitesi Gemisi'nin staj seyri 2 ay olarak belirlendi. Gemi, ilk ay Marmara, Ege ve Akdeniz limanlarına (Gölcük, Bandırma, Geyikli, İzmir, Marmaris, Antalya, Finike, Çeşme, Çanakkale), ikinci ay ise Karadeniz limanlarına (Köstence/Odesa, Samsun, Batum, Rize, Trabzon, Sinop, Amasra, Ereğli) uğrayacak.

İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ


Piri Reis Üniversitesi İMEAK Deniz Ticaret Odası ve TÜDEV işbirliği ile denizciliğin yöneticilerini, liderlerini ve meslek sahiplerini yetiştirmek amacıyla 2008 yılında eğitime başlayan denizcilik ihtisas üniversitesi. Üniversite ilk kez bu yıl açılacak Endüstri Mühendisliği, Bilişim Yönetim Sistemleri lisans bölümleri ve Bilgisayar Programcılığı, Deniz Brokerliği, Lojistik ve İkram Hizmetleri ön lisans programlarıyla büyümeye devam etmeyi hedefliyor.

BURS İMKANLARI


Piri Reis Üniversitesi başarılı öğrencilere yüzde 100, yüzde 75 ve yüzde 50 oranında burs desteği sağlamaktadır. Denizcilik Meslek Liselerden mezun olan öğrencilere yüzde 20, ücretli kontenjanlara ilk 3 tercihten yerleşen öğrencilere yüzde 20 indirim yapılıyor. Kız öğrenciye ilave yüzde 10 burs, kardeş öğrenciye yüzde 10 indirim yapılıyor. Ayrıca şehit, gazi yakınlarına ve MEB’e bağlı çalışmakta olan öğretmen çocuklarına çeşitli oranlarda burs veriliyor.10 bin öğrenci içine girip lisans programını tercih eden öğrencilere 9 ay boyunca 1000 TL nakit burs, ilk 20 bin dilimine giren öğrenciye ise öğle yemeği bursu veriliyor.

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ


Kuruluş Yılı: 2008

Rektörü: Prof. Dr. Oral Erdoğan

Fakülte Sayısı: 4 Fakülte,

1 Denizcilik Meslek Yüksekokulu

2 Enstitü

Toplam Öğrenci Sayısı: 2272

Akademik Personel Sayısı: 174

Bu Yıl Açılacak Yeni Bölümler: Yönetim Bilişim Sistemleri, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Programcılığı, Deniz Brokerliği, Lojistik, İkram Hizmetleri Programı

Barınma Olanakları: Üniversiteye ait yurt binaları ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda öğrenciler bu imkânlardan faydalanıyor olacak. Yakın semtlerde yurt imkânlarının yanı sıra Tuzlada uygun fiyatlı ev imkânları bulunuyor.

Burs Olanakları: Vadeli öğrenim ücreti –Önce Oku Sonra Öde sistemi, ÖSYS Bursu, Başarı Bursu, Kız Öğrenci Bursu, Kardeş Bursu, Sporcu Bursu, Denizcilik Liseleri Bursu, Şehit ve Gazi Yakınları Bursu, MEB Personel Yakınları Bursu, Türkiye'deki Üniversitelerdeki tam zamanlı öğretim üyesi ve görevlileri yakınları bursu

Ücretleri: Önlisans 18.000 TL + KDV Lisans  30.000 TL +KDV

Denizcilik Fakültesi

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği*

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği*

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi

Ekonomi ve Finans

Uluslararası İşletme ve Ticaret

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi*

Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık

Bilişim Yönetim Sistemleri

Mühendislik Fakültesi

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Makine Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Denizcilik Meslek Yüksekokulu

Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı*

Deniz Liman İşletmeciliği Programı*

Gemi Makineleri İşletme Programı*

Gemi İnşaatı Programı*

Mekatronik Programı*

Yat İşletme ve Yönetimi Programı*

Bilgisayar Programcılığı

Deniz Brokerliği

Lojistik

İkram Hizmetleri Programı

* Bu bölümlere/programlara bu sene girecek öğrencilere için iş garantisi imkanı var.