Gümüşhane'de görev yapan 100 kamu personeli Olağanüstü Hal kapsamında "Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname" ile memurluktan ihraç edilmişti.

1 Eylül'de yayımlanan kararnamede Gümüşhane Üniversitesi'nden 17'si akademisyen 2'si idari personel olmak üzere 19 kişinin görevine son verilmişti. Ayrıca bu ihraçların dışında YÖK üniversitede görevli bazı dekanların da incelenmesini talep etti. Yapılan inceleme sonucunda yine aynı isimlerin YÖK'e sunulduğunu belirten Günaydın, 'İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Celalettin Vatandaş ve İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Zafer Erginli isimlerinin onaylandığını' belirtti.

Yaşanan süreç içinde üniversitenin; Edebiyat Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İletişim Fakültelerinde dekanlıklar boş kaldı. Bu birimlere vekaleten atanan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, sosyal medyadaki eleştirileri yersiz bulduğunu belirterek, "Üniversitemizi kapatıp gidemeyiz. Bu durum bütün üniversitelerde böyle. Yani yasal bir süreç. En üzücü olanı bunu bir üniversite hocasının paylaşmasıdır. O bilmiyorsa vatandaş nasıl bilsin" dedi.

Sozcu.com.tr'ye konuşan İhsan Günaydın sözlerine şöyle devam etti:

ihsan-gunaydin-880


"BOĞAZİÇİ'NDE DE AYNI, ODTÜ DE..."


"Öncelikle şunu belirteyim. Bu konuda beni en çok üzen, malum paylaşımın bir akademisyen tarafından yapılmış olmasıdır. Eğer bu arkadaşımız yaşanan sürecin yasal olduğunu bilemiyorsa vatandaş nereden bilsin. Şunu bütün Türkiye haberlerden de biliyor ki; FETÖ'nün yaptığı 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, gerçekleşen operasyonlar ve soruşturmalar kapsamında YÖK 1474 dekanın istifasını istedi. Üniversitemizden de bazı dekanlar için incelenmesi istendi. Biz üniversite olarak incelemelerimizi yaptık ve bu kadrolara yine aynı arkadaşlarımızın isimlerini YÖK'e sunduk. Hatta İletişim ve İlahiyat Fakülteleri için sunulan isimler onaylandı bile... Yarın görevlerine başlayacaklar. Yaşanan süreç Boğaziçi Üniversitesi'nde de aynıdır, ODTÜ'de de... Yani yasal bir durumdur. Ben vekaleten bu açık kadroların yerindeyim. En kısa zamanda yeniden atanacak isimler görevlerine başlayacaktır. Yani dekanların yerine rektörlerin vekalet etmesi normaldir. Sadece bazı üniversitelerde bu atamalar daha hızlı olurken, bazılarında ise yavaş olabilir. Kendi işyerinizi düşünün; görevden alınmalar olsa bir tek siz kalsanız, işyerine kilit vurup gidemezsiniz. Biz de üzerimize düşen vazifemizi yapıyoruz."

"FOTOĞRAFLARDAN HABERİM YOKTU"


Sosyal medyada günün konusu olan fotoğraflı yönetim kurulu listesi için, "bilgim yoktu" diyen Günaydın, "İnternet sitemizi düzenleyen arkadaşlar, boş kalan isimlerin yerine benim adımı ekleyince fotoğraf da koymuşlar. Ben durumu çok sonradan fark ettim ama hemen değiştirip yazılı listeye çevirdim. Bu gibi basit konularla kurumları ve insanları küçük düşürüp karalamaya çalışmak çok ayıptır, yazıktır" dedi.

Darbe girşiminin ardından ihraçlarla boşalan üniversitenin yönetim kadrosunu gösteren bu tablo günün en çok konuşulan konusu oldu. Rektör İhsan Günaydın 8 birimin sorumluluğu vekaleten üstlendi. Darbe girişiminin ardından ihraçlarla boşalan üniversitenin yönetim kadrosunu gösteren bu tablo günün en çok konuşulan konusu oldu. Rektör İhsan Günaydın 8 birimin sorumluluğu vekaleten üstlendi.