Bugün bazı yayın organlarında proje okullarındaki öğretmen atamalarının durdurulduğuna dair çıkan haberlerin doğru olmadığı anlaşıldı. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Atama Daire Başkanlığı'ndan bilgi alan ve sozcu.com.tr'ye açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, proje okullardaki atamaların durdurulmadığını söyledi. Tanal'a gelen bilgiye göre, proje okullardaki öğretmenlerin atama süreci devam ediyor.

İLGİLİ HABERProje okullarında öğretmen krizi!Proje okullarında öğretmen krizi!


Diğer yandan, MEB tarafından 19 Eylül'de yayınlanan genelgeye göre, proje okullarında görev yapan ve 8 yılını dolduran öğretmenlerden başka bir okul seçmesi istenirken, 4 yıllık öğretmenlerin ise okulda kalıp almayacağına okul müdürü karar verecek. Proje okullarında görev yapan öğretmenler yeni bir proje okul seçemeyecek. Bununla birlikte öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunu genelgeyi protesto ederek yeni bir okul tercihinde bulunmadığı belirtildi.

Diğer yandan Eğitim-İş'e gelen bilgilere göre, İzmir ve Samsun'daki proje okullarında görev yapan bazı öğretmenlerin ataması da yapıldı.

İLGİLİ HABERCHP'li Özgür Özel'den proje okulu çıkışı!CHP'li Özgür Özel'den proje okulu çıkışı!


İLGİLİ HABERÖğrencilerden proje okul protestosuÖğrencilerden proje okul protestosu