Bundan 1 yıl önce terörün kirli eli Şehit Davut İlbaş Ortaokulu'na da uzandı, yakılıp, yıkılarak harabeye dönen okul binası kısa süre içerisinde yapısal olarak yenilendi. Ancak kapısında Kütüphane yazılı içi boş sınıfın raflar, masalar, kitaplarla donatılması gerekiyordu. Okulun kütüphanesi için bir kitap kampanyası başlatan Sınırsızlar, '9. Sınırsız' kütüphanesini Siirt'teki bu okulda açtı.

sinirsizlar_kutuphane_5

Twitter üzerinden @sinirsizlar hesabıyla bir grup gönüllünün oluşturduğu ‘Sınırsızlar’ hareketi, okumak isteyip kitabı olmayan, yazmak isteyip kalemi olmayan, boyamak isteyip boyası olmayan çocuklar için en önemlisi de onların hayalleri için yola çıktılar. Doğudan batıya, kuzeyden güneye sevgi köprüsü kurdular. Felsefeleri cehaletle mücadele olan Sınırsızlar ekibinin karşısında bu kez, cehaletin doğurduğu en büyük felaket olan terör duruyordu. Terörün kirli elinin uzandığı Siirt'teki Şehit Davut İlbaş Ortaokulu'na onların yardım eli uzandı. 9. SINIRSIZ Kütüphanesi, Siirt Şehit Davut İlbaş Ortaokulu'nda öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı bir törenle açıldı. Sınırsız gönüllülerin desteğiyle terörün açtığı yaralar sarıldı, bölmeye çalıştığı eller birleştirildi.

sinirsizlar_kutuphane_8

Sınırsızlar ekibi, Siirt'teki Şehit Davut İlbaş Ortaokulu için başlattıkları kampanyanın sonuçlarını Sözcü Eğitim ile paylaştı. “Yolumuz Mustafa Kemal’in yolu” vurgusunu bir kez daha yapan ekip şunları söyledi:

"CEHALETE KARŞI BİR DEVRİM DE SİİRT'TE GERÇEKLEŞTİ"

8 SINIRSIZ Kütüphanesini henüz tamamlamıştık, her geçen gün artan destek ve kampanyalarımıza duyulan yoğun ilgi bizleri heyecanlandırıyordu. İlk günlerde kütüphane desteği vereceğimiz okullar için ekip olarak biz araştırma yapıyorken, bir kaç kitap diye çıkmışken yola, geldiğimiz noktada destek isteyen okullarımız artık kendileri bizimle irtibata geçmeye başlamıştı ve okullara ulaşmasına aracılık ettiğimiz kitap sayısı 10.000leri aşmıştı ki SINIRSIZ bir dostumuzun bilgilendirmesi üzerine Siirt'e uzandı ellerimiz. 'Vatanına, milletine faydalı, eğitimli birer yetişkin olmak isteyen çocuklarımız var burada, bize gönderecek bir kaç kitabınız var mı?' diye sordu okul müdürü değerli dostumuz Ramazan Kışkır ve o an itibariyle bizler için ifası mecburi bir vatandaşlık borcuydu Siirt Şehit Davut İlbaş Ortaokulu'na 9. SINIRSIZ kütüphanesini kurmak.

Biz her kampanyamızda olduğu gibi yine bu toprakların çocukları, uzaklardaki kardeşlerimizin kitap, kırtasiye malzemesi eksikliklerini gidermeye aracılık edeceğimizi düşünürken çok daha hazin bir hikaye çıkmıştı karşımıza: 1 yıldan kısa süre önce terörün kirli eli değmişti Şehit Davut İlbaş Ortaokulu'na, okul binası yakılmış, yıkılmış, harabeye dönmüştü... Okul müdürü Ramazan Kışkır'ın ilgi ve alakasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulun yapısal hasarları giderilmişti ancak kapısında Kütüphane yazılı içi boş sınıfın raflar, masalar, kitaplarla donatılması gerekiyordu ve 20 binden fazla destekçimizle biz SINIRSIZLAR bu görev için tüm enerjimizle hazırdık! Cehaletle mücadeleydi felsefemiz, cehaletin doğurduğu en büyük felaket olan terör duruyordu bu kez karşımızda; açtığı yaralar sarılacak, bölmeye çalıştığı eller birleştirilecek, boşalttığı sınıflar umutla yeniden doldurulacaktı...

sinirsizlar_kutuphane_7

Coşkulu bir kampanya duyurusunun daha ilk dakikalarında büyük bir ilgi gördük ve geri dönüşler almaya başladık. Okul iletişim bilgilerini paylaşmamızı takip eden gün destekçilerimiz hazırda beklettikleri kitaplarıyla hazırladıkları kolilerini kargoya vermişlerdi. Kütüphane rafları, okuma kitapları, test ve kaynak kitapları, kırtasiye malzemeleri... ama en çok sevgiydi destekçilerimizin kolilerinden çıkanlar, bunları Siirt'teki kardeşlerimizin bizlere yazdıkları mektuplardan öğreniyorduk. Ekip büyük şevkle ve üstün performansla çalılıyordu en kısa sürede tamamlamak için eksikleri ve tek motivasyonumuz olan fotoğraflar, videolar mektuplar geldikçe okulumuzdan, bizler gördükçe, duydukça, hissettikçe çocukların mutluluklarını, heyecanlarını ruhlarımız doyuyordu!

1.000 den fazla okuma ve kaynak kitabının, çok sayıda kırtasiye malzemesinin, kütüphane raflarının ulaşmasına aracılık ettiğimiz 9. SINIRSIZ Kütüphanemizin Siirt Şehit Davut İlbaş Ortaokulu'nda öğretmenler ve öğrencilerimizin katıldığı bir törenle açılmış olmasının mutluluğu ve gururuyla; her daim destekleri ile yanımızda olan, aydınlık yarınlara ulaşacağımız bu umut yolunda bizlerle omuz omuza çocuklarımızın hayallerine yürüyen takipçilerimize minnetlerimizi sunarız...

Daha gidilecek çok yolumuz, yanağına gülücük, gözlerine umut ekilecek çok çocuğumuz var ve desteklerinizle kısalacak bu yol inanıyoruz... "