Mart 2015'ten bugüne 17 konserde 4500 çocuğa ulaşarak, nitelikli müzik ve Türk bestecilere karşı farkındalık yaratmayı başaran “Ozan Çoban'la Klasik Müzikli Söyleşiler”, 7 ildeki TEGV noktalarında TEGV'li çocukları klasik müzikle tanıştırdı.

tegv_2

Amacı, ilköğretim çağındaki çocukların Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim programları ile etkinlikler oluşturmak ve uygulamak olan TEGV, bu doğrultuda anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. TEGV 7 ilde çocuklarımızı klasik müzikle buluşturdu.

"DAHA GÜZEL BİR DÜNYA DOĞRU FARKINDALIKLARLA MÜMKÜN"

Piyanist Ozan Çoban, Flüt sanatçısı Nil Koroğlu, keman sanatçısı Ezgi Ünlü Doğan ve  ünlü oyuncu A.Fuat Onan'ın (Palyaço Pul) katılımlarıyla gerçekleşen “Ozan Çoban'la Klasik Müzikli Söyleşiler” etkinliğinde TEGV'li çocuklar klasik müzikle tanıştı.

Sanatsever Avukat Hakan Yazıcı'nın desteğiyle gerçekleşen etkinlikte daha güzel bir dünya ihtimalinin doğru farkındalıklarla var olduğunu söyleyen Ozan Çoban, konserlerini özellikle yarının kaderini belirleyecek olan çocuklarımıza armağan etti.

2000 ÇOCUK BU ETKİNLİKLE BULUŞTU

Gaziantep’ten başlayıp Ankara, Çorum, Samsun, İzmir ve Eskişehir ile devam eden turne, İstanbul’da 26 Mayıs Perşembe günü Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu’ndaki kapanış konseri ile sonlandı. Konsere TEGV’in İstanbul etkinlik noktalarındaki çocuklarının katılımının yanı sıra yerel yöneticiler, eğitim dostları, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve destekçiler de yer aldı. Turne kapsamında 2000 çocuk bu etkinlikle buluştu.

Turnede gelenekselleşmiş dinleti düzeninden farklı olarak; eserler ve besteciler hakkında öz bilgileri çocuklarımızla paylaşıldı, sorgulandı ve düşünüldü. Böylece edinilmiş bilgi uygulamalı olarak izlenebilir hale geliyor ve unutulup giden teorik bilgiler olmaktan öteye taşınmış oluyor. Bilgiler paylaşıldıktan sonra eserler canlı olarak seslendirildi.  Tüm program boyunca anlatılan bilgiler, barkovizyondan görsellerle desteklendi.