Milyonlarca öğrencinin geleceğine yön verecek en kritik sınavlarından biri olan TEOG sınav sonuçları açıklandı. TEOG sınavının önceki yıllara göre daha zor olması nedeniyle okulların yüzdelik dilimlerinde de az da olsa düşüş yaşandı. Açı Etüt Eğitim Merkezi TEOG Danışmanı Gonca Özaksoy, geçen yıl aynı netleri yapan öğrencinin bu yıl yüzdelik diliminin daha başarılı olduğunun altını çizdi. Tercih yaparken dikkat edilmesi gereken hususları belirten Özaksoy, öğrencilerin il geneli yüzdelik dilimin altında tercih yapmalarını gerektiğini belirtti.

İki aşamalı olarak 27- 28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Temel Öğretimden Ortaokula Geçiş Sistemi sınavının sonuçları açıklandı. Öğrencilerin 15-25 Temmuz tarihleri arasında yapacakları TEOG tercihlerinin sonuçları 8 Ağustos tarihinde açıklanacak.

TEOG sınav sonuçları ile ilgili değerlendirme yapan Açı Etüt Eğitim Merkezi TEOG Danışmanı Gonca Özaksoy; “ Diğer yıllara oranla bu yıl TEOG’da soruların zor ve seçici olması öğrencilerin başarı sonuçlarını da etkiledi. Ankara geneli okullara baktığımızda okulların yüzdelik dilimlerde az da olsa düşüş olduğunu gözlemliyoruz. Geçen yıl aynı netleri yapan öğrencinin bu yıl yüzdelik dilimi daha başarılı. Öğrenciler de tercih yaparken Türkiye geneli yüzdelik dilimlerinin üzerinde ve il geneli yüzdelik dilimlerinin altında yer alan okulları seçmeliler. Eğer öğrenci tercih ettiği okullara yerleşemezse açık liseye kaydı düşecektir. Nakil döneminde veli açık liseden örgün eğitim veren bir liseye nakil talebinde bulunabilir. Fakat bu süreç veli ve öğrenci için stresli geçebilir” diye konuştu.