Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı 23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak. Sınava bir hafta kala heyecan dorukta. Peki sınav öncesi ve sınavda neler yapılmalı? İşte cevabı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’na tam bir hafta kaldı. 1 milyon 219 bin 111 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi ve velilerinin TEOG heyecanı dorukta. 23-24 Kasım’da uygulanacak sınavlarda dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de sınav kuralları. Çünkü akademik açıdan iyi olan öğrencinin bütün emeği küçük bir hata nedeniyle uçup gidebilir. Heyecanını yatıştırıp sınav kurallarına uyanlar ise, şanslarını artırabilirler. TEO sınavında dikkat edilmesi gerekenleri Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz’a sorduk. İşte Yılmaz’ın SÖZCÜ için yaptığı değerlendirme. Yılmaz, TEOG’da dikkat edilmesi gerekenleri maddeler halinde sıraladı;

Ön hazırlıklar önemli


- Sınava serbest kıyafetle girebilirsiniz ama siz yine de formanızı tercih edin ve sınavda giyeceğiniz kıyafeti ve sınav evraklarınızı bir gün önceden hazırlayın.
- Sınav günü yüksek performans sağlayabilmeniz için iyi uyumuş olmanız gerekiyor. İyi uyumak için hafif yemek yiyin ve yatmadan önce ılık suyla duş alın.
- Sınav sabahı beyaz peynir,yumurta,bal veya pekmez ve zeytinden oluşan normal bir kahvaltı yapın.
- Sizi sınava en az kaygı yaşayan ebeveyninizin götürmesini isteyin,her gün yalnız gidiyorsanız yine öyle gidin.
- Sınavdan en az 20 dakika önce okul bahçesinde olun.
- Sınava giderken yanınıza almayı unutmamanız gerekenler;
- Nüfus cüzdanı ( Cevap kağıdınızda yazılı olan T.C. kimlik numaranızın, ad ve soyadı bilgilerinizin doğru olup olmadığını kontrol edin. )
- En az iki adet yumuşak uçlu kalem, leke bırakmayan silgi, Kalem açacağı
- İmza için bir tükenmez kalem

İLGİLİ HABER'İlk TEOG sınavı iyi değerlendirilmeli''İlk TEOG sınavı iyi değerlendirilmeli'

Sınavda neler yasak


- Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar, kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazların sınav salonuna getirilmesi yasaktır. Bu nedenle sınava sadece sınav evraklarınızla gelin.
Sınav ile ilgili uyarılar
- Sınav başlamadan tuvalet ihtiyacınızı giderin. Sınav sırasında tuvalet ihtiyacınız olması durumunda salon görevlisi eşliğinde tuvalete gitme hakkınız olduğunu bilin.
- Sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturun.
- Salon görevlileri sınav evraklarını sizlerin gözü önünde açarak kontrol
edip dağıtacaktır. Size verilen cevap kağıdındaki fotoğrafınızın, T.C. kimlik numaranızın, adınızın ve soyadınızın doğru olup olmadığını kontrol ediniz. Size verilen cevap kağıdında herhangi bir sorun varsa salon görevlisini uyarın.
- Size verilen soru kitapçığını kontrol ederek eksik veya silik baskı olup olmadığını kontrol edin, sorun varsa salon görevlisini uyarın.
- Cevap kağıdına kitapçık türünü işaretlemeyi unutmayın.
- Cevapları yumuşak uçlu kurşun kalemle işaretlemeniz gerektiğini biliyorsunuz.
- Cevap kağıdında çift işaretlenmiş veya iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucu tarafından yanlış olarak değerlendirilir.
- Her soruyu tane tane ve iki defa okumadan çözüme başlamayın.
- Tüm cevap seçeneklerini okumadan verdiğiniz cevaptan emin olmayın.
- Sınav sürenizi sonuna kadar kullanın.
- Cevap kağıdındaki imza bölümüne tükenmez kalemle ve kendi el yazınızla isminizi yazın.