Torpil ve kayırma yaşı da ilkokul seviyelerine indi. Okul birinciliği derecesine sahip öğrenci yerine, iktidara yakın sendikanın ilçe temsilciliğini yapan öğretmenin çocuğu birinci yapıldı.

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreteri Muhammet Ali Gezici'nin sozcu.com.tr'ye verdiği bilgiye göre, 17 Haziran 2016 tarihinde Ankara Nallıhan Ayhan Sümer Kültür Merkezi’nde Nallıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nallıhan Belediyesi tarafından, okul birincilerinin ödüllendirildiği, bir tören düzenlendi. Bu törene katılacak okul birincisi öğrencilerin mevzuata uygun bir şekilde belirlenerek bildirilmesi hususunda tüm okullara resmi yazı gönderildi.

Çayırhan Gazi Mete Okuducu İlkokulu 4/A sınıfında eğitim gören Ş.E.E yerine, Gazi Mete Okuducu İlkokulu Müdürlüğü, resmi yazıyla Nallıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 4/A sınıfında okuyan Y.K.D. isimli başka bir öğrencinin okul birincisi olduğunu bildirildi ve yapılan merasime ismi geçen öğrenci katıldı ve okul birincisi unvanıyla ödül aldı.

Olay üzerine, gerçek okul 1.'si öğrencinin velisi öğrencinin okul derecesini öğrenmek için Gazi Mete Okuducu İlkokuluna gittiğini belirten Gezici, şunları söyledi: “Okul Müdürü veliye, ilan ettikleri sözde okul birincisinin karnesini gösterdiğinde bu öğrencinin, okul birincisini belirleyen yılsonu ağırlıklı not ortalamasına göre kendi çocuğundan daha düşük bir ortalamaya sahip olduğunu görüyor. Hatta okul birincisi ilan edilen öğrencinin aslında okul derecesinin üçüncülük olduğunu, bir başka öğrencinin de yılsonu ağırlıklı not ortalamasına göre, ilan edilen okul birincisinden daha yüksek ortalamaya sahip olduğunu fark ediyor. Okul birincisi ilan edilen öğrencinin babası kadrosu halen Çayırhan Gazi Mete Okuducu İlkokulunda bulunan, iki ay öncesine kadar Çayırhan Gazi Mete Okuducu İlkokulu Müdürlüğü görevini yapan, aynı zamanda da İktidara yakın Eğitimciler Birliği Sendikası'nın Nallıhan İlçe temsilciliği görevini sürdüren bir öğretmen olması kayırmacılığı gözler önüne sermiştir. Konu ile ilgili gerekli işlemler yapılmış olup, işin peşini sendika olarak bırakmayacağız. Torpil ve kayırmacılıkta 9 ila 10’lu yaşlara kadar inilen bu ortamda takdiri kamuoyuna bırakıyorum.”