Türk Eğitim-Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde İzmir Kız Lisesi salonunda Atatürk ve Türk Kadını konulu konferans gerçekleştirdi. 

Atatürk konusunda araştırmalar yapan Eğitimci-Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini anlatan bir sunum yaptı.


Türk Eğitim-Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, kadına yönelik şiddetin arttığı son günlerde farkındalık oluşturmak için kadınlar günü etkinliklerini, bu yıl bir güne değil, bir haftaya yaydıklarını söyledi.

Sarısayın, “Atatürk’ün dediği gibi Dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir. Türk kadını medeniyeti oluşturan ana etkendir. Türk kadını vatan bölünmez deyip cepheye karda kışta cephane taşıyandır. Milli mücadele de kahramanlıklarla adını tarihe yazdıran Türk kadınıdır. Türk kadını ilim, irfan ve medeniyet timsalidir.” dedi.

SEVİLAY ÖĞRETMEN MEZARI BAŞINDA ANILACAK

Adnan Sarısayın, üç yıl önce öğrencisi tarafından şehit edilen Sevilay Rabia Durukan’ı unutmadıklarını, Milli Eğitim Müdürlüğünden Sevilay Öğretmenin adının bir okula verilmesi taleplerinin de yerine getirilmediğini dile getirdi. Sarısayın, 5 Mart Cumartesi günü şehit öğretmeni mezarı başında anacaklarını belirtti.

"KADIN TOPLUM İÇİNDEYSE TOPLUM MEDENİDİR"

Türk Eğitim-Sen İzmir 3 No’lu Şube Kadın Komisyonu Başkanı Şengül Özcan da, “Kadına değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Kadın toplum içindeyse toplum medenidir. Kadını yok sayan toplum sadece bir kalabalık yığınıdır. Aile içi şiddet çocukların ruh sağlığını bozmakta, şiddet içinde yetişen çocuklar geleceğin şiddet uygulayıcıları olmaktadır.” dedi.

Konferansta Eğitimci-Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini anlatan bir sunum yaptı.