Matematik başarılarıyla ülkemizi gururlandırdılar. İzmirli öğrenciler, kazandıkları ödüller ve başarıları  ile uluslararası platforma ülkemizin ve İzmir'in adını yazdırmayı başardılar.

ugur-okullari_2

Liseler arasında en prestijli yarışmalardan biri kabul edilen MAA (Mathematical Association of America / ABD Matematik Birliği) Matematik Olimpiyatları’na katılan Bornova Uğur Anadolu Lisesi öğrencileri 3 altın, 3 gümüş, 3 bronz madalya alarak okullarına özel başarı plaketi kazandırdı. Rusya’da yapılan Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması (Urfodu)’da da Dünya birinci, ikinci ve üçüncülüğü İzmir’in oldu.

Bu yıl 62. Si düzenlenen Amerika Matematik Olimpiyatları AMC 10 ve 12. Uluslararası Matematik Olimpiyatı’na 86 ülkenin 6 bin okulundan yaklaşık 400 binöğrenci katıldı. Türkiye’den katılan öğrenciler arasından İzmir Bornova Uğur Anadolu Lisesi öğrencileri okullarına dokuz madalya ile dönmeyi başardı.

Rusya’nın prestijli yarışmalarından Urfodu’da ise dünya birincisi Dora Şenol, dünya ikincisi Ege Arslan oldu. Bornova Uğur Anadolu Lisesi öğrencileri İzmir’deki İlk 10 derecenin 9’unu alarak rekor kırdı.

"ÜLKEM ADINA GURUR DUYDUM"

Uluslararası yarışmalarda öğrencilerinin kazandıkları başarılarla gurur duyduklarını belirten Okul Müdiresi Sunal Gürel Karapostal, “Matematik, öğrencilerimizin özellikle çok sevdiği ve başarılı olduğu bir alan. Onlara analitik düşünme becerisi ve matematik sevgisi kazandırmış olan öğretmenlerimizi ve uluslararası platforma ülkemizin ve İzmir’in adını yazdıran öğrencilerimizi tebrik ediyorum”dedi. Öğrencilerinin bundan sonra ulusal ve uluslararası projelerde yer almaları konusunda destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.