Dünyanın önde gelen eğlence markalarından The Walt Disney Company ile işbirliğine giden Teknosa, yeni bir kulvara giriyor. Bugüne kadar teknoloji perakendeciliği alanındaki faaliyetleri ile öne çıkan şirket, 10 milyon TL’lik yatırım ile ağustos ayından itibaren 30 ildeki 80 mağazasında Mickey ve Minni Mouse, Pixar Arabalar gibi karakterlerle öne çıkan Walt Disney ürünlerini satmaya başlayacak. Bu yıl sonuna kadar mağazalarda oluşturulacak özel stand ve cornerlar ile 100 milyon TL’lik satış yapmayı hedeflediklerini açıklayan Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, “Ağustos ayı itibarıyla 2 yaşından itibaren yukarı doğru geniş bir müşteri kitlesine ulaşmış olacağız” diye konuştu.

MAĞAZALARA 10 MİLYON YATIRIM


İşbirliğini duyurmak üzere dün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Gürcan, 2 yaşından itibaren çocuklara hitap eden 6 ana kategoride 35 farklı ürün grubunun tüketicilerle buluşacağını açıkladı. 2016 yılı içerisinde işbirliği kapsamında 181 kişinin istihdam edileceğini ve mağazalara 10 milyon TL’lik yatırım yapılacağını kaydeden Gürcan, ailelerin önemli bir yer tuttuğu müşterilerinin taleplerini bu şekilde yerine getireceklerini kaydetti.

Gürcan, Walt Disney’in bu iş modelini, ABD ve Meksika’dan sonra üçüncü ülke olarak Türkiye’de hayata geçirdiğine vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Türkiye, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde Disney Collection’ın satılacağı ilk ülke olacak. Disney Collection ürünleri, The Walt Disney Company tarafından  ABD’de tasarlanıp geliştiriliyor. Sevilen Disney karakterlerinin ürünlerinin yer aldığı bu özel koleksiyon bulunduğumuz coğrafyada ilk Türkiye’de ve sadece Teknosa’da olacak.”

The Walt Disney Company Türkiye, İsrail, Yunanistan, Malta ve Kıbrıs Ülke Müdürü Giovanni Mastrangelo ise Teknosa ile gerçekleştirilen işbirliğinin Disney’in Türkiye’de daha fazla aileye ulaşacağına işaret ederek, “Ortaklığın, Disney’in Türk perakende sektöründeki görünürlüğüne ve marka vaadinin ülke çapında ailelere iletilmesine önemli katkıları olacağına inanıyoruz.” dedi. Son açıklanan  rakamlara göre, Disney, geçen yıl dünya genelinde 52.5 milyar dolarlık gelire ulaştı.