E-Hukuk Derneği'nin düzenlediği E-Hukuk Sohbetleri'nin 5. ayağında konuşan Lidyana.com Kurucu Ortağı ve CEO'su Hakan Baş, “Girişimci ve Yatırımcı gözüyle hukuk: “Destek mi yoksa engel mi?” konusunda açıklamalarda bulundu.

Son dönemin en popüler konularından e-spor alanına yaptığı yatırımlara da değinen Baş, geçen sene kurdukları Supermassive takımı hakkında yaşadıklarını aktardı. Şu anda takımdaki 5 asıl oyuncu, 2 yedek oyuncu ve bir takım koçunun Gaming House'ta birlikte yaşadıklarını ve günde 6 saat antrenman yaptıklarını belirtti. Baş, takımdaki oyunculardan birinin transferi için yaklaşık 100 bin TL bonservis bedeli ödediklerini ve anlaşmaya göre yıllık olarak yine 100 bin liraya yakın ödeme yaptıklarını aktardı.

İLGİLİ HABERBilgisayarda oyunu yasaklamak öfkeyi artırıyor!Bilgisayarda oyunu yasaklamak öfkeyi artırıyor!

'E-SPOR HUKUKU YOK'


Konuşmasının devamında tüm dünyada e-spor hakkında herhangi bir hukuk sisteminin olmadığına değinen Hakan Baş, tek yaptırımın oyunun yapımcı şirketinin koyduğu kurallar olduğunu söyledi ve hukuk öğrencilerine e-spor alanında kesinlikle ilerlemeleri tavsiyesinde bulundu.

AKILLARA OBAMA'YI GETİRDİ


19 yaşındaki çocuğa e-spor alanındaki başarısı yüzünden 100 bin TL ödeme yapılması akıllara ABD Başkanı Barack Obama'nın 2013 yılında yaptığı konuşmayı getirdi. Obama, “Sadece teknoloji kullanmayın aynı zamanda onu üretin” diyordu.