Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışında bir konuşma yaptı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün 31 Ağustos gecesine kadar ücretsiz olacağını belirtti. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

 

Açılışını yaptığımız Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun İstanbul'umuza ülkemize, milletimize Avrupa ve Asya kıtalarına tüm insanlığa hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Bu köprü projesinin hazırlanmasına inşaasına kadar tüm aşamalarında emeği geçen bakanlarımızı bürokratlarımızı yüklenici firmalarımızı yüklenici firmalarımızı özellikle tebrike ediyorum.

Bu süreçte üç başbakan ve sayın Gül ile birlikte çalıştık. Temeli sayın Gül ile birlikte attık. Başbakandım ve o zaman ulaştırma bakanı sayın Yıldırım'dı. Dalgalarını geçenler oldu. Yaptırmayacağız diyenler oldu.

İLGİLİ HABERÜçüncü köprünün özellikleriÜçüncü köprünün özellikleri

'DÜNYA FİLMLERİ BURADA ÇEKİLECEK'


Değerli kardeşlerim şimdi açılışını sizlerle birlikte yapıyoruz. Bu gurur duyulası milletimizle yapıyoruz. Siz farklısınız. Siz tankların topların helikopterlerin önünde duran bir milletsiniz. Siz onlara prim vermediniz. Size de bu eserleri birinci köprü şimdi ne oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Onun adını siz koydunuz. İkinci köprü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü şimdi de Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz. Bu millete bunlar yakışır.

Denizin üzerinde üçüncü defa Avrupa'dayız. Asya'ya geçeceğiz. Kıtaları geçeceğiz. Bu köprü hem tekerlekli araç hem raylı sistemi birlikte sağlıyor olması bakımından kendi alanında kendi alanında öncü bir köprü, böyle bir özelliğe sahip.

Dünya filmleri buralarda çekilecek göreceksiniz. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri.

İLGİLİ HABERÜçüncü Köprü'ye reklam filmi çekildiÜçüncü Köprü'ye reklam filmi çekildi

'BUNLAR BİZİM DİNİMİZİ LEKELEDİLER'


Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bildiğiniz gibi Gaziantep'te DAİŞ'in 14 yaşında bir çocuğun vücuduna bombaları bağlayarak 53 şehidimiz oldu orada. Bir kına gecesinde bu yaşandı. 100'ün üzerinde yaralı. Bunun İslam'la alakası yoktur. Bunlar Müslüman falan değildir. Ellerinde taşıdıkları paçavraya bakmayın. O Kelime-i Tevhid'e bakmayın. Allah Muhammed ifadelerine bakmayın.

Bunlar istismarcıdır. Yine Rabbimiz her zaman kılanı muteber de kabul etmiyor. Bu da ifade ediliyor.

Bizim dinimiz bir barış dinimiz. Bunlar bizim dinimizi lekelediler. Dinimize gölge düşürdüler. Oyunumuzu bu millet bozacak.

Terör karşısında dik duruşundan ötürü kendim şahsım ve milletim adına Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum.

Pazar günü Gaziantep'e başsağlığına gidiyorum. Gaziantep'li kardeşlerimle birlikte olmaya gidiyorum.

Üzerine üzerine yürüyeceğiz. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor.

Suriye'de döktüğünüz kan yeter. Irak'ta döktüğünüz kan yeter. Herkes çok iyi biliyor ki Pakistan'da döktüğünüz kan yeter.

Kanlı pençelerinizi bu bölgeden çekin. Kendi haline bırakıldığında barışı huzuru refahı çok çabuk bulacak ve keşfedecektir.

Türkiye olarak bu konuda elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine kadar tüm halkların tüm ülkelerin bu anlayış birliğine varacağına inanıyorum.

31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçiler ücretsiz olacak.