10 yıldan bu yana İstiklal Caddesi'ne gitmediğini belirten Ağaoğlu, “O gün de benim ortanca hanımın doğumgünüydü. Ona sözüm vardı, Boğaz’a yemeğe götürecektim. Bir anda aklıma şey geldi. Açıkçası kanıma dokundu. Aldım hanımı, oğlanı da aldım. Aşağı yukarı 15 senedir de ben İstiklal Caddesi’ne hiç gitmemiştim. Hem benim için güzel bir nostalji oldu. Gittim, hanımla, çocukla olayın olduğu yere. Millet fakir, karanfil bırakıyor. Ben gül bıraktım.”



"SALDIRININ ARDINDAN 10 YIL SONRA İSTİKLAL CADDESİ'NE GİTTİM"

Bugüne kadar 35 binin üzerinden konut inşa ettiğini belirten Ali Ağaoğlu, bu projenin kendisi için dönüm noktası olduğunu söyledi. 10 yıldan bu yana İstiklal Caddesi'ne gitmediğini belirten Ağaoğlu, İstiklal Caddesi'nde yaşanan intihar saldırısının ardından, eşi ve çocuğu ile olay yerine giderek gül bıraktığını söyledi. Ardından ailesi ile birlikte yaşamın içine karıştığını anlatan Ağaoğlu, "Hayat devam etmeli, devam edecek. Kabuğumuza çekilmeyeceğiz. Terörü lanetliyorum. Terörün istediği insanların korkarak evlerine çekilmeleri" diye konuştu.

"HİÇBİR ŞEKİLDE TEDİRGİNLİĞİM YOK"

17 Aralık sürecinde Rıza Sarraf'la göz altına alınan Ali Ağaoğlu, Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanması sorusu üzerine, "Bu projede imar yönünden bir haksızlığa uğramıştık. Bir üst mahkeme verdiği kararla ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. Central Park'ın bulunduğu alan zaten imarlı bir alandı, yeniden imara açılan bir bölge değildi. FETÖ denen terör örgütüne mensup hakimler görevden alındıktan sonra bize iptal kararı verildi. Bir üst mahkeme haklılığımızı tescil etti, yolumuza devam ediyoruz" dedi. Tedirginlik yaşamadığını söyleyen Ağaoğlu, "Hak etmediğim olayların içinde olmak beni üzmüştü. Hiçbir şekilde tedirginliğim yok. Hiçbir şekilde tedirginliğim yok. Çünkü hayatım boyunca devlete, yasalara son derece saygılı bir insan oldum. Hayatım boyunca yamuk yumuk işlerde olmadım. İşimi takip etmenin mağduru oldum" dedi.

DHA