Almanya'da perakende satışlar, Nisan'da bir önceki aya göre artış beklentilerinin aksine yüzde 0.9 geriledi ve son 1.5 yılın en büyük aylık düşüşünü gerçekleştirdi.

Reuters anketine katılan ekonomistler, Almanya'da perakende satışların Nisan'da yüzde 0.9 artacağını tahmin ediyorlardı. Daha önce yüzde 1.1 düşüş olarak açıklanan Mart ayı perakende satışları ise yüzde 1.4 düşüşe revize edildi. Euro bölgesinin en büyük ekonomisinde perakende satışlar yıllık bazda ise yüzde 2.3 artarak, yüzde 1.9'luk beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

İŞSİZLİK BEKLENTİLERİN ALTINDA AÇIKLANDI


Almanya'da mevsimsel etkilerden arındırılmış işsizlik oranı Mayıs'ta yüzde 6.1'e inerek beklentilerin altında açıklandı. Reuters anketine katılan uzmanlar Almanya'da işsizliğin Mayıs ayında değişmeyerek yüzde 6.2 seviyesinde kalmasını bekliyordu. Ülkedeki mevsimsel etkilerden arındırılmış toplam işsiz sayısı 11,000 azalarak 2.695 milyon seviyesine geriledi. Geçtiğimiz ay açıklanan 2.706 milyonluk işsiz sayısı ise revize edilmedi. Daha önce Nisan ayı için de yüzde 6.2 olarak açıklanan veride revizyon yapılmadı.