Ankara Ticaret Odası (ATO) bugün başkanını seçecek. Olaylı geçen seçim sürecinin ardından ipi ya Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek veya Emine Erdoğan'ın akrabası iş adamı Gürsel Baran göğüsleyecek. Delegelerin oy verme işlemi saat 09:00 itibariyle başladı. Oy verme işlemi saat 14:00'da bitecek.

Seçim süreci son derece olaylı ilerledi. Gökçek'in seçim öncesi adaylara baskı yaptığı iddia edilirken YSK'ya seçimde hile olabileceği iddiaları üzerinde yazılı başvuru yapıldı.

ATO binasında yapılacak seçime basın mensupları alınmayacak. Telefonlar dışarıda bırakılacak.

[old_news_related_template title="ATO seçimleri için YSK'ya hile başvurusu" desc="Kayyum tarafından yönetilen Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) cumartesi yapılacak seçimlerinde şaibe olabileceği resmen Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) da bildirildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/ato.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/ato-secimleri-icin-yskya-hile-basvurusu-1543205/"]

SÖZCÜ’nün gündeme getirdiği ATO seçimlerinde hile yapılacağına ilişkin iddia CHP Ankara Milletvekili Murat Emir tarafından ortaya atılmıştı. Yönetime aday olan Osman Gökçek'in ticaretle uğraşan ATO delegelerine baskı yaptığı iddiasında bulunan Emir, Gökçek'in kendisine oy verip vermeyen delegeleri belirlemek için oy pusulası üzerinde “çizik” operasyonu planladığını söyledi.

Emir, önlem alınmaması halinde ATO delegelerinin korku ve endişeyle Gökçek'e oy vermek zorunda kalacağı uyarısında bulunup, şaibenin önlenmesi için Yüksek Seçim Kurulu, kayyum yönetimi ve yetkilileri göreve çağırdı.

[old_news_related_template title="Gökçek’ten oğluna rant kapısı" desc="Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek ile işadamı Gürsel Baran’ın yarışacağı Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimleri bugün yapılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/kentincek11.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/gokcekten-ogluna-rant-kapisi-1543982/"]

EMİNE ERDOĞAN'IN DAYI OĞLU


ATO yönetimi 27 Ekim'de yedekleriyle birlikte istifa etmiş, odanın yönetimi kayyuma devredilmişti. ATO yönetimine ilk önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek aday oldu. Tek aday olarak uzun süre gündemde kalan Gökçek'in başkanlığına kesin gözüyle bakılırken bir anda Gürsel Baran sürprizi yaşandı. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın dayısının oğlu olan ATO üyesi Baran'a ATO'daki sol ve sağ yelpazeden geniş bir kesimin destek verdiği belirtiliyor.
ATO seçimleri için geniş önlem ve bazı kısıtlamalar da alındı. Salondaki kameralar seçim boyunca devre dışı kalacak. Cep telefonu salona alınmayacak ve delegeler dışında basın mensupğları dahil kimse salona giremeyecek.