Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonuyla bu yıl 7'ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarına (YÖREX) katılan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Bakan Tüfenkci ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na kasket, şalvar, muz lifi ve ipek kozasından yapılan çiçek tablosu hediye ederek teşekkür etti.

Antalya Fuar Merkezi (ANFAŞ) da bu yıl 7'ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarında Alanya standı da yer aldı. Açılışta Alanya standına protokol ve davetliler yoğun ilgi gösterdi. Alanya’ya özgü ürünlerin yer aldığı stantta Alanya Belediyesi, ipek dokuma ve ipek kozasından çiçek yapımını uygulamalı olarak sergiliyor.

32hpph123hp

BAKAN'IN ÖVGÜSÜNÜ ALDILAR


Açılışın ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya standını ziyaret etti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’den Alanya ve Alanya standı hakkında bilgi alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beraberindekilerle birlikte standı gezdi.

Alanya’ya özgü Alanya kabağı ve bakır işlemeciliği ile Alanya Belediyesi tarafından; 'Muzdan Sanata Hayalden Tasarıma' başlığı altında muz lifi, muz lifinden elde edilen iplik, muz lifinden dokuma örneklerini inceleyen Bakan Tüfenkci, özel olarak hazırlanan üç boyutlu Alanya tanıtım filmini de izledi. Alanya muzu ile tropikal meyvelerin de tadına bakan Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler Alanya standından övgüyle bahsetti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Bakan Tüfenkci ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğ’na kasket, şalvar, muz lifi ve ipek kozasından yapılan çiçek tablosu hediye ederek teşekkür etti.