5 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan operasyonlarda tutuklanan 35 bin 835 kişi ile KHK’lar ile memuriyetten ihraç edilen 60 bin kamu çalışanı da kara listeye dahil edildi. 85 bin eski kamu çalışanının konut, otomobil ya da ticari kredi talepleri de reddedilecek.

TAPU İŞLEMLERİ


FETÖ ile irtibatlı oldukları düşünülen şirket ve kişilerin menkul alım-satımlarına da izin verilmiyor. Tapu Müdürlükleri adları listede bulunan kişilerin tapu devir işlemlerini emniyet, MİT ve Cumhuriyet Başsavcılıklarından onay almadan gerçekleştirmiyor. Sadece Ankara Çankaya Tapu Müdürlüğü’nde bin 600 ev ve arsanın satış/devrine ilişkin talebin bekletildiği belirtildi.

FETÖ soruşturmalarında bugüne kadar 82 bin 231 kişi gözaltına alındı. 35 bin 839 kişi tutuklandı. 26 bin 908 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 93 bin kamu çalışanı açığa alındı. 60 bin kamu personeli de memuriyetten ihraç edildi.

'BÖYLE BİR BİLDİRİM YAPILMADI'


Maliye Bakanlığı ise haberle ilgili şu açıklamayı yaptı: Haberde iddia edildiği gibi, ne MASAK ne de Bakanlığımızın başka bir birimi tarafından herhangi bir bankaya böyle bir bildirim yapılmamıştır.

İLGİLİ HABER580 subay cemaate her ay binlerce lira himmet ödemiş580 subay cemaate her ay binlerce lira himmet ödemiş
İLGİLİ HABERDev şirketlere FETÖ operasyonuDev şirketlere FETÖ operasyonu