Başbakan Binali Yıldırım, yerli ve yabancı yatırımcıların bir araya geldiği, İstanbul'daki Türkiye Yatırım Danışma Konseyi 9. Toplantısına katıldı. Başbakan ekonomideki gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Türkiye son 14 yılda çok önemli işler başardı" diyen Yıldırım "Bunları hangi alanlarda yaptığımızı ifade edersek yapısal dönüşüm reformları, demokrasileşme adımları attık ama bunlarla beraber ekonomik büyüme alanında da kayda değer iş yaptığımızı da söyleyebiliriz. Türkiye'nin Ak Parti geldiğindeki ekonomik görünümüyle bugünü kıyaslarsanız çok rahat farkı göreceksiniz.Türkiye dünyanın birçok ülkesinden daha güvenli bir ülkedir." diye konuştu.
Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü; "Silahlı bir darbe teşebbüsünü silahsız bir güçle alt eden bir ülkeden bahsediyoruz. Vatandaşlarımız darbecilere göğsünü siper etti. Bu alçak saldıurı karşısında çok kararlı bir duruş sergileyen iş dünyamızın temsilcilerine, STK'lara ve aziz milletimize şükranlarımı iletiyorum. Üretimi istihdamı siz sağlayacaksınız. Bizim görevimiz de çözüm üretmek, engelleri kaldırmak. Yabancı mevhumu bu ülkeye yatırım yapanlar için geçersizdir. Bu ülkeye yatırım yapanlar, hiçbir ayrım yapmadan imkanlardan yararlanacak. Yüzde 3'ün altındaki büyümeler ülkede ilave istihdam yaratmaz, ekonomide ciddi sıçrama gerçekleştirmez. 2017 yatırım hamle yılı olacak."

FOTO:DHA FOTO:DHA


Yıldırım, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ndeki toplantı öncesi katılımcılarla birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında ardı ardına patlayan flaşlardan rahatsız olan Başbakan Binali Yıldırım, " Gözlerimiz kör olacak, yeter" diyerek espri yaptı. Fotoğraf çekiminin ardından toplantıya geçildi. Toplantıda Başbakan Yıldırım'a, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak  ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci eşlik ederken TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes gibi isimler de Türk iş dünyasını temsilen toplantıdaydı. Yabancı yatırım şirketlerinin temsilcileri de toplantıya yoğun ilgi gösterdi.