Borsa İstanbul’un bütün varlıklarını TL’ye çevirme kararının ardından bir hamle de TMSF’den geldi. TMSF’den yapılan açıklamaya göre, alacakların tahsilatı ve bundan sonraki satışlar Türk lirası ile yapılacak. Söz konusu açıklama şöyle:

[old_news_related_template title="Borsa İstanbul'dan flaş TL kararı!" desc="Borsa İstanbul tüm nakitlerini TL'ye çevirme kararı aldı. Borsa İstanbul'un tüm nakit varlıklarını TL'ye çevirmesinin ardından dolar sert geriledi. Karar öncesi 3.55'lerde olan dolar/TL 3.50'yi gördü" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/borsa-istanbul-shutter.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/borsa-istanbuldan-flas-tl-karari-1543390/"]

“TMSF, bankacılık sektörünün sigorta kurumudur ve vatandaşlarımızın bankalardaki bireysel tasarruflarının sigortacısı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye ekonomisine duyduğumuz güvenin bir göstergesi olarak, alacaklarımızın tahsilatında ve bundan sonraki satışlarımızda yabancı para kullanılmayacak, işlemler Türkiye'nin egemenliğinin bir parçası olan Türk lirası ile yürütülecektir.”