15 Temmuz gecesi PYD/FETÖ darbe girişimi sonrası bazı vatandaşların araçlarına akaryakıt almak için bayilere geldiğinde daha önce hiç görmedikleri bir manzara ile karşılaştığını, bazı akaryakıt istasyonlarının kapılarına kilit vurarak vatandaşa hizmet vermediğini söyleyen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, bazı bayii çalışanları hiçbir mazeret göstermeksizin benzin ve motorin satışı yapmadıklarını belirtti.

İLGİLİ HABER'Cuma akşamı ATM'lerden iki buçuk kat fazla para çekişi oldu''Cuma akşamı ATM'lerden iki buçuk kat fazla para çekişi oldu'

Bu durumun FETÖ darbe girişimine tepki vermek için yollara çıkan çok sayıda vatandaşın mağdur olmasına sebep olduğunu ve o gece hizmet vermeyen ya da fahiş fiyatla satış yapan akaryakıt istasyonları ile ilgili vatandaşlardan çok sayıda şikayet başvurusunun EPDK’ya ulaştığını açıklayan Başkan Mustafa Yılmaz 'darbe fırsatçılığı' yapanların bedelini ödeyeceğini söyledi.

'TEPKİSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL'


EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Vatandaşlarımız o gece hem darbecilerin karşısında durmak hem de devletimizin yanında olduğunu göstermek için akın akın meydanlara ulaşmaya çalıştı. Ancak ne yazık ki vatandaşlarımızın bir kısmı arabalarına akaryakıt alamadı çünkü bazı akaryakıt istasyonları kapalıydı. Böylesi bir hareketi kabul etmemiz, tepkisiz kalmamız mümkün değil" dedi.

Vatandaşı mağdur eden istasyonlar konusunda gerekli adımları atacaklarını vurgulayan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: "Bir akaryakıt istasyonu böyle bir gecede hizmet vermeyecek de ne zaman hizmet verecek? Bu durum hiçbir gerekçe ile savunulamaz. Talimatı verdim ve süreci hemen başlattık. Otomasyon üzerinden o gece hizmet vermeyen akaryakıt istasyonlarını tek tek tespit edip, işlem başlatacağız. Gerekli görülen istasyonlara da mevzuattan doğan cezayı uygulayacağız" şeklinde konuştu.