Amerikan Patent Dairesi Başkanı Charles H. Duell 1899 yılında tarihin en büyük bilimsel gaflarından birine imza attı. Duell söz konusu tarihte mucitlerin kapılarını çokça çalmalarına bozulmuş ve, “İcat edilebilecek her şey icat edildi” açıklamasını yapmıştı.

[special_article_template title="İcat edilebilecek her şey icat edildi." desc="" who="Charles H. Duell"]

O tarihten bu yana Duell pek çok kez yanıldı. Nükleer silahların icadından akıllı telefonlara kadar pek çok yenilik hayatımıza girdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan İnovasyon Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Duell'in sözüne değindi.

İnovasyon anlayışı hakkında konuşan Erdoğan , "İnovasyon kavramına çok farklı açılardan yaklaşımlarda yok değil. Mesela bugün bazıları inovasyon hakkında söylenecek söz kalmadığını ifade ediyor.Gerçi 1899'da devrin Amerikalı patent dairesi başkanı da icat edilecek veya icat edilebilecek her şeyin icat edildiğini söylemişti. Diğer yandan inovasyonun mevcut ürünlerin kılıfların değiştirmekten ibaret bir kandırmaca olduğunu öne sürenler, inovasyonun iyi bir aksesuar ve görünürlük aracı olduğuna inanlarda inananlarda dünyamızda var. Bence inovasyon bunların hiç biri değil. O başka bir şey. Her şeyden önce bir zihniyet değişikliğidir bunu anlamamız lazım. Bunu adeta bir güncelleme de diyebiliriz. Mevcuttan memnun olmayan ya da mevcuttan daha iyisinin olduğunu bilen bir zihniyet kendisine yeni bir yol aramaya başlar" açıklamasını yaptı.

[custom_content title="Charles Duell kimdir?" desc="1850 doğumlu Duell 1898-1901 yılları arası ABD patent dairesi başkanlığı yaptı. Daha sonra kariyerine yargıç olarak devam eden Duell 1920 yılında New York'ta vefat etti."]

[old_news_related_template title="Apple Duell'i fena yanıltmaya devam ediyor" desc=" ABD Patent Dairesi Başkanı Charles Duell zamanında 'artık icat edilecek bir şey kalmadı' dediğinde Apple'ı hayal etmemişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/3hp123hp12hp312hp.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/apple-duelli-fena-yaniltmaya-devam-ediyor-1531176/"]