Yeğen Erdoğan, AKP iktidarında hızla yükseldi. İtfaiyeci olmasına rağmen önce kuruma İstanbul’da ‘nitelikli eleman’ olarak girdi. Daha sonra Ankara’ya geldi ve kurum içi yükselme sınavı ile önce uzman yardımcısı oldu. Bir süre sonra itfaiyeci olmasına rağmen Hukuk Müşavirliğine geçti. Yeğen, en son atamalarla daire başkanı oldu.

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI


Kosgeb Başkanı Recep Biçer, son atamalarla ilgili kurum içi genelge yayınlayarak daire başkanlarının görev alanlarını belirledi. Asım Türkmen (İnsan Kaynakları), Murat Arıkan (Teknoloji ve Yenilik Destekleri), Ahmet Merih Özyılmaz ve Ömer Pak (Kobi Araştırmalar ve Proje Koordinasyon), Ertuğrul Çetinkaya ve Hakan Ulusu (Kosgeb Müdürlükleri), Binali Aydın (Strateji Geliştirme), Abdurrahman Köseoğlu (Bilgi Yönetimi), Necmi Uzun (AB), İsmail Şakalak (Bilgi İşlem), Şentürk Çalkınsın (Destek Hizmetleri)

İLGİLİ HABERKOSGEB'de AKP saltanatı!KOSGEB'de AKP saltanatı!

PARA ONDAN SORULACAK


Yeğen Recep Ali Erdoğan ise Kobi Finansman Dairesi Başkanlığı’na getirildi. Kurumun işletmelere yönelik vereceği kredi, teşvik ve alternatif finansal araçları yeğen belirleyecek.

FİZYOTERAPİST-POLİS-İTFAİYECİ


Kurumda son dönemde siyasiler ve bürokratların akrabalarının üst düzey görevlere getirilmesiyle ilginç bir mesleki dağılım oluştu. Örneğin Finans Dairesi Başkanı olan yeğen Erdoğan aslında itfaiyeci. Daire Başkanı Şentürk Çalkınsın polis, müdür Yeşim Çepni fizyoterapist ve müdür Hasan Güner veterinerlikten gelme.