Fed Yönetim Kurulu üyesi Jerome Powell, Fed'in oldukça yakın zamanda faizleri yeniden artırmasının uygun olabileceğini, ancak Fed'in yavaş bir hızla ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Peterson Institute for International Economics tarafından düzenlenen bir toplantıda konuşan Powell, güçlü istihdam ve ücret artışı enflasyonunda yükselişme birlikte istihdam piyasasında daha fazla iyileşme beklediğini, ekonomi sıkılaştıkça Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefine doğru ilerleneceğine inandığını vurguladı.

Powell, "Eğer veriler beklediğimiz gibi gelmeye devam ederler ise, Fed faiz oranının kademeyi şekilde artırılmaya devam edilmesinin uygun olacağını değerlendiririm. Gelen verilere ve yapılan risk değerlendirmelerine göre oldukça yakın zamanda yeni bir faiz artırımı uygun olabilir" diye konuştu.

Powell, Fed'in bu yıl kaç faiz artırımı yapacağı yönünde bir tahmin ifade etmezken, Fed'in bir dizi nedenden dolayı gelecekteki politika adımlarında yavaş şekilde ilerlemesi gerektiğine inandığını vurguladı. Powell, zayıf global talep ve jeopolitik risklere de işaret etti.