Minneapolis Fed Başkanı Neil Kashkari, ABD ekonomisinin bu yıl bir resesyon yaşayacağını düşünmediğini fakat ılımlı bir büyüme geçirmesini beklediğini söyledi.

Fed 25 baz puanlık indirime gittiği Aralık ayından bu yana faizleri yüzde 0.25 ve yüzde 0.5 arasında bıraktı. Düşük faizler yatırımları ve istihdamı desteklemeyi amaçlıyor.
Kashkari enflasyonun düşük kaldığı sürece Fed'in daha çok ABD vatandaşının iş bulmasına yardımcı olması gerektiğini söyledi. Fed'in "veriler izin verene kadar" faizleri artırmayacağını söyleyen Kashkari, hangi verilerin faiz artışını destekleyeceğine dair bir açıklama ise yapmadı.

Fed'in en yeni politika yapıcı üyesi olan Kashkari'nin bu yıl para politikası için oy hakkı bulunmazken, ekonomik görünüm veya faiz politikası konusundaki görüşleri de çok iyi bilinmiyor.

Kashkari Ocak ayında göreve başlamasından bu yana genellikle kriz sonrasında Hazine'de çalıştığı dönemde olduğu gibi bankaların tekrar kurtarılmak zorunda kalmasını önlemek için yeni fikirler sunmaya yoğunlaştı.