İşte Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan'ın Galatasaray'ın dev projlerine yönelik değerlendirmesi:

Riva ve Florya arazilerinin geliştirilmesine yönelik projeler bir süredir gündemdeydi. Galatasaray kulübünün olağanüstü genel kurulunda bu iki arazinin değerlendirilmesi için yetki alınmasının yarattığı önemli bir nakit girişi beklentisi var. Mevcut gayrimenkullerin değerinin yukarılara çekilmesi sonucunda kulüp önemli bir gelir kaynağı elde edecek. Hali hazırda Riva projesinin sağlayacağı gelir beklentisi 2023 yılına kadar 300 milyon USD tutarında, Florya arazisinin de 2019 yılına kadar 200 milyon USD gelir sağlaması bekleniyor. Böylece toplamda 500 milyon USD’lik bir gelir beklentisi söz konusu.

İLGİLİ HABERGalatasaray hisseleri roket gibi uçtuGalatasaray hisseleri roket gibi uçtu
Kulübün önümüzdeki yıllar için gelir kaynaklarını artırması çok önemli. Başkan Dursun Özbek’in en son genel kurulda açıkladığı toplam borç miktarı 1,5 milyar TRY, bankalara olan finansal borçların toplamı ise 235 milyon USD seviyesinde. Kulübün, son açıklanan 2016/03 özel hesap dönemine ait finansal tablolarına göre net zararı 62 milyon TRY seviyesinde. Gelirlerde de bir önceki yıla göre yarı yarıya azalma var. Kulüp, mali kriterleri karşılayamadığı için UEFA organizasyonlarına katılım sağlayamadı ve bu durumun sezon sonundaki mali duruma göre 1 yıl daha uzama ihtimali var. Aynı hesap döneminde Fenerbahçe’nin 8 milyon TRY, Beşiktaş’ın ise 39 milyon TRY kar açıkladığını hatırlatmakta fayda var. Diğer yandan; 2016/17 sezonunun transfer harcamalarında da Galatasaray’ın transfer bilançosu açık verdi. Gelen ve giden oyuncuların toplam değerleri üzerinden yapılan hesaplamaya göre Fenerbahçe 2,5 milyon EUR, Beşiktaş da 4,5 milyon EUR net transfer geliri elde ederken, Galatasaray’da 4 milyon EUR’luk net transfer harcaması görünüyor.



Söz konusu haber akışı Galatasaray hisselerine %18 civarında prim yaptırmış olmakla beraber, hareketin çoğunun piyasa açılışıyla gerçekleştiği, ikinci seansta daha yatay bir fiyat hareketi olduğu görülmektedir. Gelinen fiyat seviyesi son 3,5 yılın yüksek seviyesidir ve teknik göstergeler de aşırı alıma işaret etmektedir. Bu fiyat hareketine 34 TL seviyelerine doğru bir düzeltme gelmesi çok olasıdır.

grafik-2
Galatasaray hisselerinin gün içi yükseliş grafiği