Türkiye, Mısır, Tunus ve Paris gibi yerlerde meydana gelen terör saldırıları, turistlerin daha önceden popüler olan bu noktalara daha az gitmelerine neden olurken, Amerika kıtasındaki Zika virüsünün yayılması da seyahat etme isteğini azaltıyor. 

Yaz tatilleri genel olarak Ocak, Şubat ve Mart aylarında planlandığı için bu duyuru, tur şirketleri için kritik bir döneme denk geliyor.

TUI geçtiğimiz yıl müşterilerinin yaklaşık yüzde 14'ünün Türkiye'ye seyahat etmeyi tercih ettiğini ve Türkiye'nin özellikle Alman müşteriler arasında popüler bir tercih olduğunu söyledi. Fakat Ocak ayında 10 Alman turistin ölmesine neden olan bombanın ardından bu ülke vatandaşları Türkiye'ye seyahat konusunda daha temkinliler.

TUI buna karşılık İspanya ve Yunanistan kapasitelerini artırdı ve özellikle Kanarya Adaları başta olmak üzere İspanya'daki otellerine olan talebin arttığını söyledi.

Bild gazetesinde dün yayınlanan bir ankette, Ocak ayında Alman seyahat acentelerinin satışlarının yüzde 13 düştüğü görüldü. Türkiye ise Ocak ayında meydana gelen saldırının ardından turizm talebini teşvik edebilmek için uçak yakıtı desteği teklifinde bulundu.