Hava-İş işten çıkarmaların, THY yönetiminin geçmiş yıllardan süregelen yanlış istihdam politikaları ve uygulamaları sonucunda, gereksiz ve yüksek ücretle işe alınan yönetici personel yüzünden yaşandığını düşündüklerini bildirdi. “Suçsuz, günahsız emekçi kardeşlerimiz olan üyelerimizin bu şekilde haksız yere cezalandırılmalarını doğru bulmuyoruz” diyen sendika yönetimi, “Şirket çalışanlarına karşı sergilenen tutum ve uygulamaların karşısındayız. Sendika olarak bu haksız ve hukuksuz işlemlere karşı, idari ve hukuki yönden, sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

İLGİLİ HABERTHY'nin kabin memuru New York’ta intihar ettiTHY'nin kabin memuru New York’ta intihar etti


TASARRUFU LÜZUMSUZ GİDERLERDEN YAPIN

THY’ye ihtiyaç olmadığı halde ve amacına aykırı olarak yüksek ücretlerle proje yöneticileri ve iş analistleri alındığını, yönetici asistanı pozisyonuna dahi iş analisti alımı yapıldığını bildiren Hava-İş, THY’nin tasarruf tedbirlerinin tek yolunun işçi çıkarmak olamayacağını ifade etti. THY’ye alternatif tasarruf önlemleri öneren sendika yönetimi, “Öncelikle yapılması gereken, lüzumsuz giderlerin kısılmasıdır. Lüzumsuz giderlerin arasında müdürlüklerin başkanlıklara, başkanlıkların genel müdür yardımcılığına dönüştürülmesi gibi konular da yer almaktadır. Sendika olarak görevimiz, işçinin emeğini ve özlük haklarını korumak olduğu gibi tasarruf tedbirleri adı altında bahane üretilerek işçi kıyımı yapılmasına karşı durmaktır. Bu bizim en temel önceliğimizdir” açıklamasını yaptı.

İLGİLİ HABERBilal Ekşi resmen THY Genel Müdürü olduBilal Ekşi resmen THY Genel Müdürü oldu


Sendika, THY ile yürütülen yeni ücret zammı görüşmelerinin ülkeyi sarsan terör saldırısı ve girişimleri nedeniyle kesintiye uğradığını, ancak görüşmelerin yeniden başladığını da duyurdu. Sendika, toplu pazarlık masasında işçi haklarını savunma konusunda tüm güçlerini kullanacakları mesajını da verdi.