2017 yılı İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü bütçesi ve performans programını dün İBB Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi.

2017 bütçesi 2.9 milyar lira olarak belirlenen İETT bütçesinde teknolojik alt yapı yatırımına 17 milyon 350 bin lira , otobüs alımına 1 milyar 110 milyon 996 bin lira bütçe ayrıldı. İETT önümüzdeki yıl toplam 725 adet otobüs daha almayı planlıyor.

İLGİLİ HABERİstanbul'un en işlek caddesinde otobüs eylemiİstanbul'un en işlek caddesinde otobüs eylemi

1 MİLYON LİRAYA DURAK SAYILACAK


CHP Grubu adına bütçe eleştirisi yapan meclis üyesi Mesut Kösedağı, İETT’nin 3 bine yakın otobüsü ve 12 bin 389 açık ve kapalı durak sayısı bulunduğunu belirten Kösedağı, “İETT bundan emin değil ki tamamını kendisi diktiği ve bakımını yaptığı 12 bin 389 durağı tekrar saymak için bütçesinden 1 milyon TL ayırmış. Yani durak saymak için İstanbul halkının 1 milyon TL’si harcanacak” dedi. Bütçede 30 milyon TL garaj yapımı için kamulaştırma bedeli olarak ayrıldığını vurgulayan Kösedağı “ İETT’nin arazilerini parsel parsel satanlar, umarım şimdi daha mutludur” yorumunu yaptı. Kösedağı, İETT’nin 2.9 milyar TL gideri, 2 milyar 370 milyon TL geliri olan yani 530 milyon yatırımsız borçlanan bütçesini CHP olarak kabul etmediklerini ve yetersiz bulduklarını söyledi.

hp3123hp123hp

BELEDİYE OTOBÜSLERİNDE BLUETOOTH TEKNOLOJİSİ


İBB Meclisi’nde bütçe sunumu yapan İETT Genel Müdürü Arif Emecen, yolcuları bilgilendirmek için yeni bir teknoloji kullanmaya başlayacaklarını açıkladı. Emecen “Bluetooth 4.0 teknolojisini kullanan iBeacon cihazlarını kullanmaya başlayacağız. Bu sistem sayesinde otobüse binen yolcularımıza araç içerisinde ihtiyaçları olan bildirimleri göndereceğiz. Görme engelli yolcularımıza, durak geçiş anonslarının ve inecekleri durağa gelmesine yakın akıllı telefonları üzerinden sesli mesajlar verilmesi sağlayacağız. Hat ve sefer değişiklik bilgisinin anlık olarak durakta bekleyen yolcuya gönderilmesini sağlayacağız” diye konuştu.

İLGİLİ HABERİETT’nin kadın yolcular için gece düzenlemesi başladıİETT’nin kadın yolcular için gece düzenlemesi başladı

22 BİN CEZA YAZILDI


İETT’nin yaş ortalaması 4,5 olan 2 bin 714 otobüsle hizmet verdiğini belirten Emecen, özel işletmeler dahil edildiğinde 5 bin 804 otobüsün yürütücülüğünü ve denetimlerini yaptıklarını kaydetti. İETT olarak otobüsleri kendi personelleri ve 3. taraf denetimleri ile yaptıklarını anlatan Emecen “ALO 153 ve diğer kanallardan gelen vatandaş şikayetleri de itinayla ele alınıp gereği yapılmaktadır. 2016 yılının ilk üç çeyreğinde toplam 22 bin rapora ceza yazıldı” bilgisini verdi.