Nazilli Ticaret Borsası, kuru incir sezonunu temsili satın alma töreniyle açtı. 12 üreticinin getirdiği incir, yapılan açık artırmada en yüksek fiyatı veren Nazilli Ticaret Borsası tarafından kilosu 125 liradan satın alındı. Sümer Park'ta düzenlenen törene Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, Nazilli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Arpacı, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat İzgü, üretici ve tüccarlar katıldı.

'İNCİR KUTSAL BİR MEYVEDİR'


Geçen sezon incirde kalite sorunu yaşadıklarını belirten Borsa Başkanı Ziya Aksüt şunları söyledi: "Hava şartlarına bağlı olarak kalite değişiklik gösterebiliyor. Bu sezonun bereketli geçmesi için her türlü önlemi aldık. Amacımız incirin idrak tarihinin geldiğini kamuoyuyla paylaşmaktır. İncirimizin daha iyi yetiştirilmesiyle ilgili üreticilerimizi buraya çağırıp, ürünlerini tanıtarak kamuoyunda incirin imajını yaratmaya çalışıyoruz. İncir kutsal bir meyvedir. Nazilli Ticaret Borsası 1966 yılında kuruldu ve o yıllarda belki 2 ton incir işliyordu. Şimdi Nazilli'de üretilen 25 bin ton incir ve bölgeden gelenlerle toplam 40 bin ton işliyoruz."

ALTINLAR KADINLARA


Ziya Aksüt'ün konuşmasının ardından incir üreticilerine birer küçük altın hediye edildi. Aksüt, altınların kadınlara verilmesini ve kadınların bunu muhafaza etmesini istedi. Daha sonra tüccarların katıldığı açık arttırma temsili olarak 10 liradan açıldı. Açık arttırmada son sözü Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt koydu ve kuru incirin kilosu sembolik olarak 125 liradan borsa tarafından satın alındı.